Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 20.08.2013.
11:40
jutarnji.hr A

Hrvatska: Uhapšen član Kekine grupe

U Hrvatskoj je uhapšen Mario Milosavljević član "Kekine grupe" koja švercuje kokain iz Južne Amerike u Evropu, piše Jutarnji list.

Članovi Kekine grupe
 

Taj list poseća da je Milosavljević (38) bio uhapšen u akciji Sablja koja je pokrenuta nakon ubistva premijera Zorana Đinđića 2003. i dodaje da je on uhapšen u subotu, 17. avgusta,  prilikom ulaska u Hrvatsku zbog sumnji da poseduje falsifikovan hrvatski pasoš.

Steže li se obruč Kekinom klanu?

Maria Milosavljevića srpska policija smatra članom grupe Dejana Stojanovića Keke, jednim od krupnijih dilera kokaina s područja Srbije koji se trenutno skriva u Brazilu.

Prema pisanju medija, u poslednje dve godine nekoliko najbližih Stojanovićevevih saradnika likvidirano je u Srbiji, podseća Jutarnji.

Poslednje ubistvo Kekinih saradnika dogodilo se pre nepuna tri meseca kada je ubijen Nemanja Loncović (43), vlasnik restorana Hacijenda Rodizio.

Za njim je Hrvatska ranije raspisala tzv. "crvenu poternicu" zbog falsifikovanja putnih isprava, nakon što je prošle godine u akciji hrvatskih službi razbijena grupa falsifikatora pasoša koji su balkanskim kriminalcima nabavljali hrvatske dokumente omogućavajući im nesmetano pralaženje granica.

U samoj akciji, naime, osim što su uhapšeni prodavci hrvatskih pasoša, kojima bi za nekoliko dana trebalo da počne suđenje na zagrebačkom Županijskom sudu, napravljena je i revizija svih dokumenata koji su izdavani u hrvatskim diplomatskim predstavništvima u Tuzli, Orašju, Sarajevu i Novom Sadu te su identifikovane osobe koje su dobijale takve dokumente.

Tako je u potpunoj tajnosti kao jedan od vlasnika lažne "putovnice" indetifikovan i Milosavljević kome je hrvatski pasoš izdaz 2008. u Orašju, na ime Miroslav Knežević. Lažni pasoš je izdat na osnovu prave lićne karte Kneževića u kojoj je, međutim, bila umetnuta Milosavljevićeva fotografija.

Za svakim, tada otkivenim vlasnikom falsifikovanog pasoša, hrvatske vlasti rasspisale su poterniicu, a kada se Milosavljević pojavio na graničnom prelazu, kompjuterski sitem je obavestio policajce da je u pitanju tražena osoba.

S Milosavljevićem je u vozilu bila i njegova supruga, a prema neslužbenim informacijama, oni su se iz Srbije uputili na letovanje na jedno od hrvatskih ostrva. Ali, umesto tamo, Milosavljević je u nedelju završio u Remetincu.

"Mogu vam samo reći da je pritvoren zbog opasnosti od bega i ponavljanja dela", rekao je za Jutarnji list kratko Milosavljevićev advokat Tihomir Mišić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online