Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 11.04.2013.
11:17
RTS A

Lekićev štab: Jurili smo zeca, a izjurili vuka

Izborni štab Miodraga Lekića saopštio je da je Državnoj izbornoj komisiji Crne Gore (DIK) podneo prigovore na rad opštinskih biračkih odbora zbog, kako je navedeno, brojnih zloupotreba na izborima za crnogorskog predsednika.

Miodrag Lekić i njegov Demokratski fornt ne priznaju rezultate predsedničkih izbora
 

Šef Lekićevog Izbornog štaba Goran Danilović rekao je da su tokom dosadašnje kontrole podataka sa biračkih mesta utvrđene brojne nepravilnosti i zloupotrebe.

"Ovo je posao za državnog tužioca. Situacija je gora nego što smo mislili. Ne tražimo poništavanje izbora, već da se izuzmu rezultati glasanja sa izbornih mesta na kojim su utvrđena grupna kršenja biračkog prava", rekao je Danilović.

MANS: Drastično povećanje broja birača

Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) ukazala je na "drastično" povećanje broja birača koji su glasali pute pisama između dva glasanja, oktobarskih, parlamentarnih i nedeljnih, predsedničkih izbora.

Ustanovljeno je da je broj birača putem pisma za pet meseci, samo na pet biračkih mesta povećan za 88. Ova nevladina organizacija ukazuje i na mnoge druge primere poput biračkih mesta u Nikšiću gde su na predsedničkim izborima svi glasači glasali putem pisma, a na oktobarskim samo jedna i slično.

Prema njegovim rečima, do sada je provereno dve trećine biračkih mesta i tom prilikom otkriven ogroman broj slučajeva kršenja izbornog zakona tokom predsedničkih izbora.

"Jurili smo zeca, a izjurili vuka. Svaki trenutak nepažnje naših članova biračkih odbora je korišćen za zloupotrebe", naveo je šef Lekićevog Izbornog štaba.

U Crnoj Gori i dalje traje politička kriza nakon predsedničkih izbora na kojima je, prema preliminarnim rezultatima DIK-a, pobedio predsednički kandidat DPS-a i aktuelni šef države Filip Vujanović, dok Izborni štab Lekića osporava te rezultate i traži ponovno prebrojavanje glasačkih listića.

DIK je saopštio da je, prema preliminarnim rezultatima, Vujanović pobedio na izborima, jer je za njega glasalo 161.940 birača ili 51,21 odsto, a za Lekića 154.290 ili 48,79 odsto.

Lekić je, međutim, prema podacima njegovog Izbornog štaba, osvojio 50,5 odsto glasova, a Vujanović 49,5. Opozicioni Demokratski fronta, čiji je Lekić lider, poručio je ranije da će do daljnjeg bojkotovati rad crnogorskog parlamenta i najavio proteste, povodom rezultata predsedničkih izbora.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 11.04.2013. 11:59
Ne moze narod da naglasa - koliko Milo moze da pokrade. DOGODINE U PRIZRENU
Četvrtak 11.04.2013. 14:39
Jeli ovo onaj sto po Ulcinju promovise Republiku Srpsku kao genocidnu masinu Slobe i Mila? Pi pogani. I bolje dsa nisi proso, nego da nas prevaris ko Kilibarda nekad. Glupi Srbi kao da su se pretplatili na ovakve prevarante.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online