Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Utorak 09.04.2013.
11:05
seebiz.eu A

Ko zbog Putina prodaje vile u CG?

Svi ruski političari, prema ukazu Vladimira Putina, obavezni su da do 1. juna zatvore račune u stranim bankama i prodaju imovinu van Rusije.

Za tu namenu predsednik Rusije Vladimir Putin odredio je tačne rokove do kada političari federalnog nivoa, ali i oni niži, sve do gradskih, moraju da odluče žele li da ostanu u fotelji ili hoće da odu i tako sačuvaju svoje bankarske račune i nekretnine u inostranstvu, piše podgorički "Dan".

Vladimir Putin

Tokom investicionog buma u Crnoj Gori, pored ruskih biznismena, nekretnine su trgovali brojni političari. Prema ranijim istraživanjima ruskih listova, u Crnoj Gori su 57,7 hiljada kvadrata zemljišta u Herceg Novom kupili Jevgenij i Stanislav Šljičkov.

Jevgenij je, kako se navodi, zastupnik Saratovske Dume, član odbora za budžet i ekonomsku politiku, imovinu i zemljište i sekretar Putinove htranke Jedinstvena Rusija. Stanislav, koji mu je sin i stranački kolega, zastupnik je Engeljskog opštinskog regiona Saratovske oblasti.

Budvu su, navodno, odabrali zamenica predsednika državne Dume Ljubov Sliska, kao i porodica državnog inspektora za energetiku. U Petrovcu je stan kupio član moskovske uprave u resoru nabavke, dok se u Krašićima, u blizini Tivta skrasio jedan od rukovodilaca izgradnje obilaznice oko Sankt Peterburga.

Pored njega, prema nezvaničnim saznanjima "Dana", vilu i u Krašićima ima ambasador Rusije u Londonu Aleksandar Jakovenko. U Krašićima je nekoliko vila u izgradnji, a spekuliše se da su vlasništvo Rusa. I u naseljima Trebesin i Milovići parcele su pokupovali rukovodioci moćnih državnih, energetskih i rudarskih kompanija.

Jedan do prvih političkih ličnosti koji je trgovao nekretnine u Crnoj Gori je bivši gradonačelnik Moskve Jurij Luškov, čija je žena najbogatija Ruskinja. On je prije nekoliko godina kupio vilu u Žanjicama, ali je nije održavao i na kraju je prodao.

Poslednjih pet-šest godina, Rusi predvode listu vlasništva stranaca u Crnoj Gori - poseduju oko 150 hiljada stambeno-poslovnih kvadrata, kao i više od 300 hektara zemljišta.

Putin će do 1. oktobra ispred sebe imati izveštaj s informacijama o imovini svih činovnika.Koliko će ruskih političara odlučiti da zatvori svoje račune i proda nekretnine u inostranstvu zasad je teško predvideti.

Međutim, kada je predstavljen "Putinov zakon" krenule su dobrovoljne ostavke. Postalo je očigledno da je jednom broju ruskih političara privatno bogatstvo mnogo važnije od partijekih principa pa su sami počeli da napuštaju Dumu.

POVEZANE VESTI

Utorak 09.04.2013. 11:30
Нек се види, нек се зна ко је газда! Опет је нашо неко решење које је толико једноставно, да је генијално. Једним ударцем, две муве! Запад мрзи Русе због Русије али и воли Русе зато што имају велике паре, које су стекли у Русији! Ех, па сад....
Utorak 09.04.2013. 11:58
Momentalno, jedini i pravi LIDER svoga naroda i zemlje !
Utorak 09.04.2013. 11:31
Veliki vuk i ozbiljan svjetski dasa! Ima da razbije *ulju korumpiranoj "eliti"!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online