Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 30.12.2012.
09:03
H-alter A

Ustaše u neverici: Ante Pavelić jedva pomenut na misi

Na misi zadušnici za Ante Pavelića, koja je bila održana u Bazilici Srca Isusova, u strogom zagrebačkom centru, prisustovalo je oko 150 ljudi, jedva da je pomenut “misionar” Nezavisne Države Hrvatske, prenosi H-alter.

Na zadušnici za Ante Pavelića, penzionisani sveštenik Stanislav Kos je uglavnom pričao o "nevinoj deci koja su okrutno poubijana u ime jedne zle ideje", ovlaš pominjući Pavelića
 

- Braćo i sestre, okupili smo se danas na misi za doktora Antu Pavelića, osnivača i poglavnika Nezavisne Države Hrvatske...- započeo je misu pred pristojno ispunjenom crkvom penzionisani sveštenik Stanislav Kos koji je, čini se, razočarao okupljene.

Sveštenik je uglavnom pričao o "nevinoj deci koja su okrutno poubijana u ime jedne zle ideje", ovlaš pominjući Pavelićevo ime, pa se među okupljenima stvorila nervoza.

Izgleda da nakon dve decenije tradicionalnog okupljanja za misu, nije više ostalo šta da se kaže o liku i delu jednog fašiste, vođe Ustaškog pokreta.

Srbi u Dalmaciji uplašeni od pravoslavlja po Paveliću

Jedino se ispred Crkve malo više podsećalo na dela Pavelića u kalendaru za 2013. godinu sa kartom Velike Hrvatske i Pavelićevim portretom ispod koga stoji citat: "U Ustaškom pokretu nema razlike između staleža, nema razlika verskih".

POVEZANE VESTI

Nedelja 30.12.2012. 11:02
Какав пропуст сатанистичке секте која себе назива црквом! Не сумњам да ће Срби католици фашистичке орјентације то исправити и надокнадити првом приликом.
Nedelja 30.12.2012. 18:06
Tacno tako, u ustasa nema razlike izmedju staleza, verskih razlika ali i nacionalnih. Svaki svezi Srbin pravoslavne vere koji je prisao ustaskom pokretu imao je tu cast da srbosekom sece novopridosle kolone pravoslavne srpske nejaci. Veci deo tzv hrvatske nacije je stvoren od takvih janjicara. Verovatno najpoznatiji je bio Filipovic Majstorovic premda kazu da je i Pavelic bio skora generacija pokatolicenih pravoslavaca. Takva je cela nacija - sveze pohrvacena, genocidna i srbo-sramotna. Premda u 'pristojno ispunjenoj' crkvi sada mogu da osude i Pavelica i Tita, onda kada su od njih dobili ono sto nikada nisu imali - laznu naciju i drzavu izidanu na genocidu.
Nedelja 30.12.2012. 18:10
Srbi katolici tzv Hrvati su najveca sramota Srpskog naroda. Tu ne racunam pojedine srbo-katolicke pokajnike a redovne posetioce ovog srpskog portala koji se iskreno vracaju svojim srpskim korenima i u strahu od svojih ustaskih sugradjana ponekad mahnu srbosekom kako bi se zastitili i opravdali. Nemojte biti brzi da ih osudite jer je srbosek u srbina katolika bumerang, njim sam sebe sece a ako u tome ne uspe za njim uvek ide njegova nacionalna ideja da ga dotuce maljem. Malj je glavno graditeljsko orudje srbo-katolicke hrvatske drzave.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online