Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 16.10.2012.
19:41
Srna A

Peticija za poništavanje izbora u Srebrenici

Savez za demokratsku Srpsku (SzDS) pozvao je srpske političke partije u Srebrenici da prihvate inicijativu o poništavanju lokalnih izbora u ovoj opštini i organizovao potpisivanje peticije podrške.

SzDs najavljuje da će biti iskorišćena sva zakonom dozvoljena sredstva da se izbori ponište zbog neregularnosti i organizuju novi
 

Srđan Rankić, ovlašćeni predstavnik SzDS, rekao je novinarima da ova politička partija neće prihvatiti izborni rezultat u Srebrenici, ni formiranje lokalne vlasti zbog brojnih nepravilnosti i niza malverzacija na biračkim mestima.


"Neprihvatljivi su izborni rezultati do kojih se došlo kršenjem zakona i uz primenu izbornog inženjeringa od strane bošnjačkih političkih partija", rekao je Rankić.


On kaže da će biti iskorišćena sva zakonom dozvoljena sredstva da se izbori ponište zbog neregularnosti i organizuju novi, uz primenu i poštovanje Izbornog zakona, kako bi se došlo do odraza stvarne volje birača koji žive na prostoru opštine Srebrenica.


Rankić kaže da je bilo mnogo nepravilnosti na redovnim biračkim mestima, kao i na biralištima u Federaciji BiH, gde se glasalo u odsustvu. Zbog toga su političke partije podnele više od 20 žalbi Opštinskoj izbornoj komisiji, koja ih je prosledila Centralnoj izbornoj komisiji BiH na razmatranje.


Predstavnici političkih partija tražili su i očekuju novo brojanje glasačkih listića sa birališta u srebreničkoj opštini.


Osnovni razlog žalbi su kontradiktorni podaci sa birališta koje su dostavili strankama posmatrači i članovi biračkih odbora u odnosu na one koji su upisani u zvanične izveštaje sa birališta.

"Na pojedinim biračkim mestima, kao u Podravanju, prema zvaničnom izveštaju biračkog odbora, glasalo je više ljudi nego što je upisanih birača. Slično je bilo na još nekim biralištima. Birački spisak u Srebrenici nije ažuriran u skladu sa propisima Izbornog zakona BiH", naveo je Rankić.


On kaže da SzDS sumnja u regularnost glasova kada su u pitanju nacionalne manjine, gde je ova partija imala svog kandidata Nikolu Veselinovića.


"Lideri bošnjačkih stranaka iz Sarajeva, uz podršku nekih predstavnika međunarodne zajednice, pokušali su raznim malverzacijama u toku izbornog procesa u Srebrenici, da zadrže vlast u ovoj opštini, koja više od decenije diskriminiše Srbe u svim segmentima života", zaključio je Rankić.

POVEZANE VESTI

Utorak 16.10.2012. 19:52
Ponoviću samo još ovaj put..da ulaskom VRS u Srebrenici nije zatekla ni jednog ŽIVOG Srbina..što Haški sud i dalje krije iako smo dokaze i kasete dali odbrani Slobodana Miloševića. Politika zapada..zavadi pa vladaj očigledno želi da večno zavadi nas i muslimane..jer od ratova i ubijanja oni i žive.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online