Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 08.10.2012.
00:31
Beta A

Bosić proglasio pobedu SDS-a, Dodik tvrdi da je pobednik SNSD

Predsednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić proglasio je pobedu svoje stranke na lokalnim izborima u Republici Srpskoj. Bosić je kazao da je SDS osvojio načelnička mesta u 36 opština, što je veliki uspeh s ozbirom na to da je ova stranka do sada imala načelnike u 17 od 62 opštine u RS. Lider SDS-a je istakao će ova stranka biti u vlasti u 38 do 40 opština RS. Milorad Dodik rekao da je SNSD sadržala političku moć.

Pobednik je SDS: Mladen Bosić

"SDS je napravila ogroman pomak u ove četiri godine. To je plod ne samo politike SDS-a u proteklom periodu, već i opšte klime u RS, odnosno ovakav rezultat je reakcija glasača u RS na aktuelnu situaciju i politiku koju vodi vlast u RS", istakao je Bosić.

Prema njegovim rečima, rezultati lokalnih izbora imaće reperkusije na buduće političke odnose u RS, što će na kraju dovesti do promene odnosa snaga na opštim izborima 2014. godine.

Lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik izjavio je da je ova stranka zadržala svoju političku moć, što će pokazati rezultati izbora za opštinske parlamente.

On je kazao da je SNSD izgubio načelnička mesta u nekim opštinama, ali da je veoma važno što je ova stranka pobedila u Banjaluci.

Dodik je čestitao rivalskim partijama na izbornim rezultatima, ističući kako SNSD "nema razloga da izbore i neke gubitke doživi posebno tragično".

SNSD osvojio vlast u Banjaluci: Milorad Dodik
 

"SNSD ocenjuje da su izbori bili fer i pošteni, da nema razloga za osporavanje rezultata sa bilo koje strane", kazao je lider SNSD-a.

Dodik je kazao da je situacija u Srebrenici "još neizvesna", osporavajući tako tvrdnju nezavisnog kandidata Ćamila Durakovića da je pobedio SNSD-ovog kandidata Vesnu Kočević.

"Srebrenica za nas ima važan politički značaj i očigledno je da je učešće nezavisnog kandidata bilo 'kukavičje jaje' i imajući u vidu da dolaze glasovi u odsustvu, a da su to, uglavnom, bošnjački glasovi. Videćemo na koji način će to ići", ocenio je Dodik.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 08.10.2012. 01:21
E ljudi moji... kako moze politicki nepismen narod da donesi politicke odluke glasajuci za partije koje se skoro ne razlikuju po ekonomsko/drustvenoj politici (sve podrzavaju kapitalizam/trzisnu privredu/vrte u krug otrcane nacionalsiticke fraze), koja ih drzi u zacaranom krugu od 1991..... kako mogu one ideje koje su doveli do problema biti deo njegovog resenja.... BiH je na UN-ovom spisku zemalja cija ce populacija nestati za 500 godina... a ti narode glasaj za SNSD, SDS, SDA, HDZ, DRP, XKH, GPH, CTR, FKG....glasajte za svoj nestanak! Glasajte za ciscenje ovog prostora od samih sebe! To je buducnost! Treba osloboditi ove prostore za neke bolje ljude, kad mi to nismo mogli da budemo!
Ponedeljak 08.10.2012. 09:12
СДС је створио Српску на бојном пољу, за разлику од СНСД дезертера који је разграђују у миру.
Ponedeljak 08.10.2012. 02:57
Нема те силе која може Србе да доведе до нестанка. Србе није могло да уништи 500 година турске тираније, а ови барем не набијају на колац (изузев ових Швеђана).
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online