Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 26.03.2012.
09:11
Srna A

"Mreža Al Kaide u BiH može da ugrozi Evropu"

Mreža Al Kaide u BiH danas je dovoljno jaka da ugrozi bezbednost u Evropi, a ubica iz Tuluza Muhamed Mera i terorista Mevlid Jašarević nisu zasebni slučajevi, već deo šireg sistema koji polako izmiče kontroli i postaje globalni bezbednosni problem, rekao je član Ekspertskog tima jugoistočne Evrope za borbu protiv terorizma i organizovanog kriminala Dževad Galijašević.

Dževad Galijašević

Galijašević je istakao da su danas u Al Kaidinoj mreži zla, osim bivših mudžahedina, pripadnici vehabijskog pokreta, nekadašnji agenti zloglasnog AID-a inflitrirani u sam vrh obaveštajno-bezbednosnih službi, ali i poglavar Islamske zajednice u BiH Mustafa Cerić koji otvorenim sukobom s Republikom Srpskom pokušava da skrene pažnju javnosti sa problema nezaustavljive radikalizacije mladih Bošnjaka.

''Pre gotovo dve godine izraelski ministar spoljnih poslova Avdigor Liberman rekao je da obaveštajni podaci ukazuju na premeštanje baza Al kaide sa severa Afrike na područje Balkana, gde je ova mreža još devedesetih godina instalirala ćelije. Al Kaida nikada neće napustiti područje koje jednom osvoji, a BiH su, po njihovom mišljenju, osvojili 1992. godine kada su došli u pomoć `braći muslimanima`", rekao je Galijašević za "Fokus".

Prema njegovim riječima, postoje određene informacije da oružje koje je ubica iz Tuluza posedovao potiče iz viškova naoružanja iz BiH, što tek treba da utvrde nadležne službe u Francuskoj.

Vehabije objavljuju sveti rat?

''U terorizmu nema usamljenih vukova i slobodnih strelaca, a oni koji time pokušavaju da objasne poteze pomahnitalih ekstremista poput Meraha ili Jašarevića podjednako su krivi za smrt svake nevine žrtve koja se nesrećnom igrom slučaja našla na putu ubicama i teroristima'', istakao je Galijašević.

Ovaj ekpert kaže da ga niko ne može ubediti da je Mera jedno jutro ustao iz kreveta i pomislio kako bi bilo dobro da tog dana ispali nekoliko metaka u slučajne prolaznike koji su, pri tome, Jevreji, kako bi, navodno, osvetio palestinsku decu.

"Mera je pripreman za taj korak, za to nedelo, baš kao što je i Jašarević pripreman za napad na Ambasadu SAD u Sarajevu'', rekao je Galijašević.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 26.03.2012. 09:23
Šta su posejali, to će i požnjeti
Ponedeljak 26.03.2012. 10:21
Ovo moze biti veoma opasno, ne samo za Srbiju nego za celu Evropu. Ne prave oni kampanje i pricaju kako je ovo godina beba, a ipak nista ne urade. Oni tiho i veoma mudro sprovode svoj plan i ima ih sve vise i vise, dok mi izumiremo...tuznooo
Ponedeljak 26.03.2012. 12:36
I gospodin iz Izraela je mogao spomenuti da je i gadjanje nevinih palestinaca..ubijanje arapa..dece..nevinih...takodje terorizam od strane Natoa...odnosno svih zemalja u Nato-u... Mi se moramo skloniti od obracuna jednih i drugih ..to nisu nasi ratovi.. Zato..Nikada u NATO !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online