Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 15.09.2011.
18:38
Ž. Marković - Vesti A

Pucanj u zločinca ili nezgodnog svedoka

Misteriozno ranjavanje Mušana Kovača (53), bivšeg pripadnika specijalnih jedinica MUP-a takozvane RBiH koje je predvodio Dragan Vikić, uznemirilo je stanovnike istočne Hercegovine, a naročito Gacka i Foče.

Kovača su, naime, u šumi, u selu Borač nedaleko od Gacka, još 11. septembra, ranjenog pronašla četvorica meštana koja su čula zapomaganje. Na mesto događaja odmah su pozvali policiju, a Kovač je prebačen u fočansku bolnicu gde je nastala prava zavrzlama u vezi sa njegovim povredama.

Šef hirurškog odeljenja bolnice u Foči Radmilo Marić rekao je da je Kovač u nedelju iza 23 časa primljen u tu bolnicu u stanju teškog krvarenja zbog povreda leve nadlaktice, koje su prilično zbrinute na mestu povređivanja.


- Povreda je veoma teška i komplikovana i ne može se sa sigurnošću tvrditi koji je mehanizam povređivanja u pitanju, dok se detaljno ne prouče aspekti njihovog nastanka - rekao je Marić.

MNOGO PITANJA BEZ ODGOVORA: Mušan Kovač u fočanskoj bolnici

Nezvanične policijske informacije govore da je Kovač ranjen vatrenim oružjem. Međutim, on je tu verziju negirao. - Slomio sam ruku, a ekser dvadesetka mi je probio arteriju i venu. Prvu pomoć su mi ukazali ljudi iz mog okruženja, a nakon transporta od tri sata stigao sam u Foču gde su mi odmah ukazali pomoć - rekao je Kovač novinarima.


Ta njegova priča, međutim, zvuči prilično neuverljivo, ako se uzmu u obzir neke druge okolnosti koje su odmah izbile na površinu.

Osim što je bio pripadnik Vikićevih specijalaca, sumnja se i da je Kovač blizak vehabijskom pokretu u BiH. Policija, ali i neki bezbednosni eksperti pretpostavljaju da je Kovača neko pokušao da likvidira i to iz samo dva moguća razloga - zbog reketa ili je postao nezgodan svedok u vezi sa događajima u ratu.


Jer, nakon što je ceo slučaj dospeo u medije, na svetlo dana počele su da izlaze i neke informacije o Kovačevim delima za vreme rata. Pominje se i mogućnost da je umešan u zločine nad Srbima u Sarajevu, čak i onaj u Dobrovoljačkoj ulici, ali to još uvek nije zvanično potvrđeno.

Veze sa teroristima u Pogorelici?

 

Ono što je najinteresantnije jeste činjenica da je Mušan Kovač bio pripadnik kampa u Pogorelici gde su u prvim posleratnim godinama iranski treneri vršili obuku ovdašnjih Bošnjaka. Zbog sumnji da je u pitanju teroristički kamp, međunarodne snage u BiH su 1996. godine izvršile desant na to mestašce nedaleko od Fojnice i potpuno ga rasformirale.

 

Pod američkim pritiskom tada su smenjeni ministar policije FBiH Bakir Alispahić i zamenik ministra odbrane FBiH Hasan Čengić, ali celi taj slučaj nikad nije istražen do kraja.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 15.09.2011. 18:43
Pucanj u zločinca ili nezgodnog svedoka I jedno i drugo
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online