Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 22.04.2019.
18:08
Vestionline A

Nedeljni pregled sastanaka PKS

Ovo je nedeljni pregled sastanaka PKS 22 - 25. april 2019. godine.

PKS
 

FORUM

Kinesko-srpski privredni forum

Udruženje mladih privrednika Srbije i CEATEC (China European and Technical Cooperation Association), uz podršku Privredne komore Srbije, organizuju Kinesko-srpski privredni forum u hotelu Metropol Palace u Beogradu. 

Događaj će okupiti predstavnike privrednog sektora dve zemlje kako bi se razvijala međusobna saradnja i promovisao izvoz srpskih kompanija na kinesko tržište. Gosti iz NR Kine će govoriti o plasmanu proizvode na kinesko tržište, za kojim proizvodima postoji tražnja, tradicionalnim i novim kanalima prodaje, i kako privući investitore iz NR Kine.

22. april 2019, 10:00 časova, Novi Sad, Srbija

STRUČNI SKUP

Okrugli sto "Predstavljanje Zakona o turizmu" 

Kako su novim Zakonom o turizmu i ugostiteljstvu predviđene izmene u vezi sa visinom depozita, polisom osiguranja, usluga limo servisa i izdavanjem smeštaja "stan na dan", PKS - RPK Novi Sad, Ministarstvo trgovine, turzma i telekomunikacije i Južnobački upravni okrug organizuju okrugli sto "Predstavljanje Zakona o turizmu" za privredne subjekte, pružaoce turističkih i uostiteljskih usluga sa teritorije Južnobačkog upravnog okruga.

22. april 2019, 11:00 časova, Beograd, Srbija

KZN

Druga Sednica Sekcije za fotografe 

Na drugoj Sednici Sekcije za fotografe PKS biće razmatrane aktuelne teme u delatnosti fotografa.

22. april 2019, 11:00 časova, Kruševac, Srbija

SEMINAR

Kontinuirana obuka za posrednike i zastupnike u osiguranju "Nepoštena poslovna praksa i delatnost osiguranja"

Tema obuke je "Nepoštena poslovna praksa i delatnost osiguranja". Obuka je namenjena kandidatima koji žele da obnove licencu za ovlašćenog posrednika i/ili zastupnika u osiguranju, u skladu sa Odlukom o izmenama i dopunama Odluke o sticanju zvanja i usavršavanju ovlašćenih posrednika i ovlašćenih zastupnika u osiguranju. 

22. april 2019, 15:00 časova, Šabac, Srbija

SEMINAR

"Od potrebe do uspeššne kupovine - kako mapirati put kupca"

Predavanje organizuje ICT Hub, centar za razvoj tehnološkog preduzetništva iz Beograda, u saradnji sa Privrednom komorom Srbije i USAID-om. 

Predavanje u Šapcu će se održati u ponedeljak, 22. aprila 2019. sa početkom u 15:00 u Startit Centru, Karađorđeva 27 .

Predavanje će približiti "Customer Journey Map" alat koji nam u suštini pomaže da se razume ko je kupac, koja su njegova interesovanja, navike i potrebe, putem kojih kanala i kako  komunicirati sa njim.

Utorak 23. april

23. april 2019, 8:30 časova, Doha, Katar

FORUM

Poseta privredne delegacije iz Srbije Dohi, Katar

Na poziv Privredne komore Katara čiji su predstavnici boravili u Srbiji krajem oktobra ove godine, Privredna komora Srbije organizuje posetu delegacije privrednika iz Srbije Dohi i učešće na razgovorima sa potencijalnim partnerima iz relevantnih sektora.

23. april 2019, 8:30 časova, Beograd, Srbija

SEMINAR

Radionica "Ideation workshop"

Radionica se sprovodi za studente zainteresovane za zaštitu životne sredine i osmišljavanje ideja i projekata koji mogu da doprinesu stvaranju održive budućnosti.

23. april 2019, 9:30 časova, Beograd, Srbija

SEMINAR

Seminar "Faze i metode digitalne forenzičke istrage"

Seminar je namenjen rukovodiocima i zaposlenima u IT službi, službi za bezbednost informacionog sistema i službi za upravljanje kontinuitetom poslovanja i odgovornim za zaštitu poslovnih informacija i upravljanje operativnim rizicima.

TEME:

Šta je digitalna forenzika a šta digitalni dokaz
Proces i faze digitalne forenzičke istrage
Upoznavanje sa forenzičkim alatima
Forenzika čvrstog diska
Forenzika smart telefona Antiforenzika

23. april 2019, 10:00 časova, Novi Sad, Srbija

STRUČNI SKUP

"Predstavljanje Zakona o ugostiteljstvu" 

PKS-RPK Novi Sad, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacije i Južnobački upravni okrug organizuju okrugli sto za privredne subjekte, pružaoce turističkih i ugostiteljskih usluga sa teritorije Južnobačkog upravnog okruga.

23. april 2019, 10:00 časova, Beograd, Srbija

SEMINAR

"QMS upravljanje rizicima"

Cilj seminara je da omogući polaznicima da samostalno prepoznaju rizike sa aspekta svog poslovanja, kao i da se upoznaju sa standardima koji se bave procenom rizika.  Upravljanje rizicima polazi od identifikacije rizika, preko definisanja metoda procene rizika, pa do analize. Procena rizika je zahtev i potreba sa stanovišta svih poslovnih procesa u organizaciji. Poplave, požari, pandemije, loše vremenske prilike, gubitak ljudstva, gubitak IT funkcija su samo neki od incidenata koji mogu ozbiljno da naruše poslovne aktivnosti organizacije, a samim tim i isporuku servisa ili proizvoda do kupaca. 

23. april 2019, 10:00 časova, Valjevo, Srbija

STRUČNI SKUP

"Primena Zakona o informacionoj bezbednosti"

PKS-RPK Valjevo u saradnji sa Institutom za standardizaciju Srbije, organizuje seminar 23. aprila 2019. godine u prostorijama PKS-RPK Valjevo, Karađorđeva 64.

Učesnici seminara će imati mogućnost da se upoznaju sa zahtevima koje donosi regulativa i načinima kako da se usaglase procesi u organizaciji sa tim zahtevima.

Seminar je namenjen privrednim društvima, jedinicama lokalne samouprave, javnim preduzećima, ustanovama zdravstvene zaštite i organima javne vlasti, elektroprivredi, bankama i drugim finansijskim institucijama, organizacijama poštanskog, železničkog i vazdušnog saobraćaja, organizacijama za zaštitu i unapređenje dobara od opšteg interesa, proizvođačima naoružanja i vojne opreme.

23. april 2019, 10:00 časova, Beograd, Srbija

FORUM

Srpsko-holandski biznis forum "Voda i Energija 2019" 

Privredna komora Srbije i Ambasada Kraljevine Holandije u saradnji sa Build Energy Team – BET pozivaju na Srpsko-holandski biznis forum "Voda i Energija 20192 sa kompanijama nosiocima naprednih tehnologija iz oblasti voda, zaštite životne sredine i energije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva rudastva i energetike i Minisartsva zaštite životne sredine Republike Srbije.

Forum pruža mogućnost za brzo uspostavljanje direktne saradnje naših firmi sa holandskim partnerima, kao i realizaciju investicija u projekte gradova i opština. 

Privrednu delegaciju Kraljevine Holandije čini 15 kompanija iz pomenutih sektora.

23. april 2019, 11:00 časova, Beograd, Srbija

KZN

Konstitutivna sednica Grupacije proizvođača etil alkohola 

Na konstitutivnoj sednici Grupacije proizvođača etil alkohola biće izabrani predsednik i zamenik predsednika Grupacije i ustanovljen plan rada Grupacije.

23. april 2019, 11:00 časova, Beograd, Srbija

FORUM

Poslovni forum i B2B susreti sa privrednom delegacijom regiona Ruske Federacije

Privredna komora Srbije poziva predstavnike poslovnih krugova i privredne subjekte Republike Srbije zainteresovane za unapređenje bilateralne privredne saradnje između Republike Srbije i Ruske Federacije da učestvuju u radu poslovnog foruma i bilateralnih poslovnih susreta srpskih i ruskih kompanija.

Poseta privredne delegacije regiona Ruske Federacije, poslovni forum i bilateralni susreti srpskih i ruskih kompanija održaće se u organizaciji Privredne komore Srbije i Trgovinskog predstavništva Rusije u Srbiji.

23. april 2019, 11:00 časova, Beograd, Srbija

SEMINAR

"Prodajno pregovaranje i neverbalna komunikacija – bez kotizacije"

Na seminaru se obrađuju osnovni pojmovi i koncept pregovaranja, osnovna pravila uspešne prodaje, tehnike postavljanja pitanja i slušanja kako bi se identifikovale potrebe klijenata.

23. april 2019, 11:00 časova, Kruševac, Srbija

KZN

Inicijativni sastanak za osnivanje Sekcije za tehnički pregled

U PKS-RPK Kruševac, Balkanska 63/4, organizovaće se inicijativni sastanak za formiranje Sekcije za tehnički pregled.

Razmatraće se sledeće teme: primena Pravilnika o tehničkom pregledu vozila, odnosi u komunikaciji sa MUP-om i izmena Zakonske regulative za obavezno osiguranje vozila u saobraćaju.


23. april 2019, 14:00 časova, Beograd, Srbija

KZN

Sednica Grupacije proizvođača plastičnih proizvoda - proizvođača proizvoda za transport i pakovanje od plastike - proizvođača kesa 

Na sednici Grupacije biće sagledane aktivnosti za prava proizvođača plastičnih kesa, uz osvrt na nove regulative u vezi sa prometom i proizvodnjom proizvoda za transport i pakovanje. Takođe, biće predstavljen predlog nove platforme i predlog proizvođača u cilju rešavanja problematike koja proizilazi iz regulative o plastičnim kesama.

Sreda 24. april

24. april 2019, 9:00 časova, Beograd, Srbija

KZN

Sednica Grupacije proizvođača biocidnih proizvoda 

Na sednici Grupacije proizvođača biocidnih proizvoda biće reči o aktuelnoj situaciji u proizvodnji biocidnih proizvoda, mogućim izazovima pri dostavi podataka za biocidne proizvode u Integralni registar hemikalija i prelaznim periodima za biocide u procesu pristupanja Republike Srbije EU.

24. april 2019, 9:00 časova, Beograd, Srbija

SAJAM

Šesti međunarodni sajam i konferencija RENEXPO® Energy, Waste & Water Western Balkans

Sajam predstavlja najveću platformu za umrežavanje i razmenu znanja o obnovljivim izvorima energije, energetskoj efikasnosti, zaštiti životne sredine i vodoprivrede u regionu. 

24. april 2019, 9:00 časova, Beograd, Srbija

SEMINAR

Seminar "Analiza finansijskih izveštaja" 

Cilj seminara je da se kroz praktične vežbe i primere analize finansijskih izveštaja, omogući polaznicima bolja primena alata i teoretskih znanja u praksi, kao i da se sagleda primena različitih pristupa analize finansijskih izveštaja sa stanovišta revizije, kreditora i menadžmenta. 

24. april 2019, 9:30 časova, Beograd, Srbija

RADIONICA

"Mala škola preduzetništva - Digital za nju"

U cilju unapređenja ženskog preduzetništva a prema najavi sa "Edukativne nedelje za preduzetništvo", održane u februaru ove godine, u okiviru nastavka događaja "Mala škola preduzetništva - digital za nju", održaće se radionice "Biznis komunikacija i veštine prezentovanja" i "Poslovni engleski"

24. april 2019, 10:00 časova, Beograd, Srbija

SEMINAR

Predstavljanje elektronske platforme za Integralni Registar hemikalija (eIRH) za biocide

Udruženje za hemijsku, gumarsku industriju i industriju nemetala PKS u saradnji sa Ministarstvo zaštite životne sredine i Švedskom agencijom za hemikalije KEMI u okviru projekta "Upravljanje rizikom od hemikalija u Srbiji" finansiranog od  Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju SIDA, organizuje seminar "Predstavljanje elektronske platforme za Integralni Registar hemikalija (eIRH) za biocide".

24. april 2019, 11:00 časova, Valjevo, Srbija

STRUČNI SKUP

"Dan otvorenih vrata sa inspekcijskim službama"

PKS - RPK Valjevo u saradnji sa USAID Projektom saradnje za ekonomski razvoj i EU projektom Podrška Evropske unije poboljšanju poslovnog okruženja, organizuje skup gde će privrednici će imati mogućnost da razgovaraju sa inspektorima poreske, tržišne, radne, sanitarne i poljoprivredne inspekcije, i da u neformalnom okruženju diskutuju o problemima u svom poslovanju, kao i da  dobiju pojašnjenja, savete i preporuke za poštovanje zakona i otklanjanje eventualnih propusta u radu, iz domena nadležnih  inspekcija.


24. april 2019, 12:00 časova, Kruševac, Srbija

STRUČNI SKUP

"Dan otvorenih vrata sa Poreskom upravom"

PKS-RPK Kruševac i Rasinski upravni okrug u okviru redovnih aktivnosti organizuju susret privrednika i preduzetnika Rasinskog upravnog okruga sa predstavnicima relevantnih institucija, Poreske uprave, inspekcija, sa edukativnom radionicom. Predstavnici Poreske uprave RS će obavestiti privrednike o izmenama poreskih propisa usvojenih u decembru 2018. godine, a koje se odnose na: Zakon o izmenama i dopunama Zakona o porezu na dobit pravnih lica, Zakon o izmenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak građana, Zakon o izmenama i dopunama Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje i Zakon o izmenama i dopunama Zakona o porezima na imovinu.

Pored navedenih informacija planirana je i diskusija sa privrednicima povodom problema sa kojima se susreću u praksi. Na pitanja postavljena na samom izlaganju odgovori će biti dostavljeni naknadno elektronskim putem preko PKS.


Četvrtak 25. april

25. april 2019, 8:00 časova, Beograd, Srbija

FORUM

Međunarodni poslovni susreti na sajmu RENEXPO® 

Evropska mreža preduzetništva u Srbiji – Privredna komora Srbije u saradnji sa REECO doo pozivaju na međunarodne poslovne susrete u okviru Šestog međunarodnog sajma i konferencije Renewable Energy, Energy Efficiency, Water and Waste Management (RENEXPO®)

Sa preko 120 izlagača iz 25 zemalja i više od 2000 profesionalnih posetilaca, RENEXPO® Energy, Waste & Water predstavlja vodeći međunarodni sajam i konferenciju na Zapadnom Balkanu koji okuplja stručnjake iz oblasti energije, vode i zaštite životne sredine.

Sastanci su namenjeni svim sektorima industrije, kao i malim i srednjim preduzećima, koja mogu da unaprede poslovanje i proizvodne procese.

Pored bogatog konferencijskog programa, različitih radionica, okruglih stolova i seminara, ovogodišnji događaj pruža priliku za direktne sastanke sa investitorima, distributerima i predstavnicima inostranih kompanija, a u cilju razmene iskustava i pronalaženja novih poslovnih partnera u regionu.

25. april 2019, 9:00 časova, Beograd, Srbija

STRUČNI SKUP

"Tribološka analiza ulja i maziva tokom eksploatacije – iskustva kompanije Trifoservis, Češka Republika"

Radionica je deo projekta "Unapređenje ekspertize u tribološkoj analizi ulja i maziva u Srbiji" koji je većim delom finansiran od strane Češke Republike.

Cilj projekta je unapređenje kompetentnosti eksperata koji se bave proizvodnjom, distribucijom i primenom maziva u Srbiji, sa akcentom na povećanje kompetentnosti stručnjaka koji se bave analizom svojstava ulja i maziva u eksploataciji. Projektom je predviđena obuka i sertifikacija za pet stručnjaka čiji su troškovi pokriveni iz projekta: po jedan stručnjak iz laboratorija proizvođača i naučno-obrazovnih institucija i tri stučnjaka koji kod najvećih potrošača ulja i maziva u Srbiji prate kvalitet ovih derivata tokom upotrebe. 

25. april 2019, 11:00 časova, Beograd, Srbija

SASTANAK

Prezentacija portala PKS Partner 

Privredna komora Srbije poziva sve privrednike da prisustvuju prezentaciji nove usluge – Portala PKS Partner - Za biznis po Vašoj meri

Na adresi www.pkspartner.rs nalazi se on-line biznis portal sa prikupljenim javno dostupnim informacijama i poslovnim podacima o svim registrovanim privrednim subjektima na teritoriji Republike Srbije. Korisnici mogu da pronađu i provere bilo koju kompaniju u Srbiji i njene registracione podatke, dobiju uvid u finansijsko zdravlje svojih klijenata, segmentiraju i analiziraju tržište i dođu do novih potencijalnih klijenata i partnera. 

Portal PKS Partner je kreiran kao idealni alat za prodavce i prodajne timove, službu nabavke kompanije, menadžere sektora i direktore kompanija, finansije i računovodstvo, kao i finansijske analitičare i timove za upravljanje rizikom.


25. april 2019, 11:00 časova, Beograd, Srbija

STRUČNI SKUP

"Sporna pitanja u realizaciji hipoteke"

U okviru aktivnosti za unapređenje poslovanja privrednih subjekata, PKS – Privredna komora Beograda, u saradnji sa privrednim društvom „Lyceum iuris", organizuje  okrugli sto na temu: "Sporna pitanja u realizaciji hipoteke".

Za hipoteku se sa pravom može reći da predstavlja osnovni instrument obezbeđenja svih značajnih kreditnih aktivnosti, bilo iz ugla pojedinaca ili privrednih subjekata, čineći je tako nezaobilaznim činiocem prilikom prikupljanja slobodnih novčanih sredstava od banaka i ostalih finansijskih organizacija. 

25. april 2019, 12:00 časova, Beograd, Srbija

STRUČNI SKUP

Najnovije izmene propisa iz oblasti poljoprivrede 

Povodom izmene i dopune seta propisa iz nadležnosti Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede (Zakona o izmenama i dopunama zakona o sredstvima za ishranu bilja i oplemenjivačima zemljišta, Zakona o izmenama i dopunama zakona o bezbednosti hrane, Zakona o izmenama i dopunama zakona o sredstvima za zaštitu bilja i Zakona o izmenama i dopunama zakona o zdravlju bilja), održaće se stručni skup na kome će - u cilju sveobuhvatnog informisanja privrede o promenama u zakonodavnom okviru i pravilne primene propisa u praksi - predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Uprave za zaštitu bilja, Uprave za veterinu i Sektora poljoprivredne inspekcije predstaviti i obrazložiti navedena zakonska rešenja.


25. april 2019, 12:00 časova, Kruševac, Srbija

STRUČNI SKUP

"Dan devojčica"

PKS-RPK Kruševac tradicionalno organizuje obeležavanje "Dana devojčica" u nameri da se devojčice osnaže da prilikom odabira budućih profesija ne podležu stereotipima poput podele na muške i ženske poslove, već da se rukovode ličnim interesima i talentima. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online