Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 09.03.2019.
11:56
Tanjug, Vestionline A

Vučić: Šanse za Folksvagen? 50:50

Predsednik Aleksandar Vučić istakao je da se Srbija bori da dovede jednu od najmoćnijih kompanija.

Tanjug
Aleksandar Vučić

Šanse su, kaže, trenutno 50:50, te da ga zato dodatno muči situacija oko Kosova, jer šalje loše signale potencijalnim investitorima.

Prema pisanju medija, inače, reč je o Folksvagenu. 

- Šanse su na nam 50:50 da dovedemo ovde u okolini još jednog velikog investitora. Dve zemlje su nam bile konkurencija - Rumunija i Bugarska, a ostali smo sada samo mi i još jedna zemlja i zato me još, mimo svega, muči sve ovo oko Kosova, da ne šalje loše signale - kazao je Vučić u obraćanju građanima u Velikoj Plani, koju je posetio u okviru kampanje "Budućnost Srbije“. 

Prema njegovim rečima najveći problem je neodgovorno ponašanje Prištine, i naglasio da će Srbija da nastavi da čuva svoje, štiti svoj narod na Kosovu i Metohiji. 

- Mi ćemo biti uz naš narod na Kosovu i Metohiji, a oni neka rade šta im je volja. Ni od koga sa strane ne možemo da očekujemo pomoć i podršku. Možemo da se uzdamo samo u sebe - u se u svoje kljuse - da snažimo svoju zemlju, naše ekonomske potencijale, da jačamo državu u svim segmentima i onda će Srbija biti isuviše tvrd orah da bi bilo ko bacio i pogled na Srbiju, a ne bilo šta drugo - naglasio je on. 

Građanima u Velikoj Plani Vučić je kazao da zna da žive teško i koliko nezaposlenih ima, koliko je otišlo u inostranstvo, ali i da svi vide da se neke stvari pomeraju na bolje. 

Preneo je da je u turskoj kompanij Makaron, koju je prethodno posetio, molio vlasnika da poveća plate, i dodao da će država pomoći. 

Ukazao je da je plan za Veliku Planu da se ozbiljnije osnaži dovođenjem još jednog investitora, kako bi se građanima pokazalo da imaju budućnost u svom mestu. 

- Ovde u Velikoj Plani ne rade samo ljudi iz tog mesta, već i svih okolnih sela, što govori o tome kolika je glad za poslom - dodao je on. 

Ukazao je da je država najveći broj javnih objekata u saradnji sa opštinom obnovila i obnavlja. 

Najavio je i da će do kraja avgusta biti završena rekonstrukcija puta dužine od 13,5 kilometara od Velike Plane do Smederevske Palanke. 

Kaže da je dobio molbe građana Velike Plane i Smederevske Palanke za izgradnju direktnog skretanja sa autoputa za Smederevsku Palanku. 

- Ne smem stoprocentno da obećam, ali dao sam nalog da se analizira da li to utiče na bezbednost saobgraćaja, i ako je nema - uložićemo tri ili četiri miliona evra, koliko je potrebno za to skretanje, jer bi to omogućilo dovođenje investitora u Palanku - naglasio je on. 

Poručio je građanima da će videti povećanje plata i penzija ove godine u značajnoj meri, ali je dodao da se za dalji boljitak moramo boriti i raditi još snažnije, jer konkurencija u Evropi postaje sve snažnija, svi su naučili kako da privlače investitore, pa moramo da budemo bolji od njih. 

Ukazao je i da je još 1991. bilo u Velikoj Plani više rođenih nego umrlih, a danas je tri puta veći broj umrlih. 

- To treba da zabrine sve. Za koga radimo ako ne za one koji dolaze posle nas? Moramo da imamo decu. Nećemo imati Srbiju ako se taj trend nastavi - upozorio je on. 

Vučić je naglasio da je to važniji i veći problem od svega drugog, jer kada imate natalitet imaćete i jaču ekonomiju, a investitori dolaze tamo gde postoji mlada radna snaga.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online