Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 04.03.2019.
11:24
Vestionline A

Raspisan konkurs za drugu generaciju digitalnih konsultanata

Centar za digitalnu transformaciju Privredne komore Srbije (PKS) raspisao je danas Javni poziv za obuku i sertifikaciju stručnjaka u oblasti digitalne transformacije kompanija. Konkurs je otvoren do 20. marta, a selekcija kandidata biće obavljena do 29. marta.

PKS
 

Obuka druge generacije konsultanata odvijaće se prema Programu Centra za digitalnu transformaciju, pripremljenim u saradnji sa PKS i Privrednom komorom Austrije. Svi kandidati prolaze obuku za opšti modul - ekspertska analiza, nakon čega se opredeljuju za jedan od tri specifična - digitalna transformacija (modeli i procesi poslovanja), E-trgovina/E-marketing i društvene mreže, IT sigurnost i zaštita  podataka.
 
Treninzi za opšti modul biće održani 13. i 14. aprila, za specifične 11. i 12. maja dok će sertifikacija biti organizovana 27. i 28 maja. Obuke i  sertifikacija biće organizovani u PKS. Sertifikacija je razvijena u skladu sa ISO 17024 standardom, usklađena je i priznata na međunarodnom nivou, a svi konsultanti dobijaće naknadu za svoj angažman.
 
Kandidati koji sa uspehom prođu proces sertifikacije imaće mogućnost da, kao deo tima konsultanata, učestvuju u Programu podrške digitalnoj transformaciji mikro, malih i srednjih preduzeća. Ovaj Program je deo zajedničkih aktivnosti Privredne komore Srbije, GIZ i Razvojne agencije Srbije, koji se odvija u koordinaciji sa Centrom za digitalnu transformaciju. Program predviđa nekoliko faza rada sa privrednim društvima - on line samoprocenu, ekspertsku analizu, strategiju digitalne transformacije po jednom od tri modula, kao i fazu implementacije izabranog rešenja.
PKS subvencioniše 60 odsto troškova edukacije. Uputstvo, svi materijali i druge važne informacije u vezi obuke dostupni su na www.cdt.org.rs
 
Centar za digitalnu transformaciju, prošle godine prvi put je organizovao obuku za digitalne konsultante. Program su uspešno prošla 22 kandidata, koji su sertifikovani od strane  WIFI (accredited certification body of the WKO), ovlašćenog da izdaje sertifikate pružaocima IT usluga i poslovnim konsultantima sa relevantnim iskustvom, znanjem i veštinama u oblasti digitalizacije.
 
Proces digitalizacije prepoznat je kao ključni globalni trend u svetskoj ekonomiji. Digitalizacija nije samo proces transformacije društva i privrede u celini, već i uslov opstanka kompanija na domaćem i globalnom tržištu. Primena savremenih i inovativnih tehnoloških rešenja, zasnovanih na IKT-u, danas je jedan od osnovnih instrumenata za podizanje konkurentnosti, produktivnosti i efikasnosti ekonomije u celini.
 
Istraživanja pokazuju da oko 60 procenata MMSP u Srbiji nema digitalnu strategiju, dok većina pod strategijom smatra nabavku najosnovnije IT opreme što je samo jedan segment digitalne transformacije. Globalna iskustva ukazuju da je jedan od preduslova uspešne digitalne transformacije, upravo strateški pristup, kao i posvećenost top menadžmenta ovom procesu.
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online