Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 14.12.2018.
17:35 >> 17:35h
I. Karić A

Privredna komora Srbije dodelila nagrade najboljima iz resorne oblasti

U okviru četvrte sednice skupštine Privredne komore Srbije, danas su dodeljene nagrade za 2018.godinu, kompanijama i pojedincima koji su svojim angažovanjem i rezultatima pružili veliki doprinos razvoju srpske privrede.

I. Karić
 

Dodeljeno je 41 priznanje u četiri kategorije - 21 jubilarna nagrada, 17 privrednim društvima, 16 pojedincima i Nagrada za doprinos informisanju javnosti o poslovanju privrede i Komore.

Pojedinci koji su se, po oceni Komisije za nagrade PKS, u 2018.svojim radom istakli u privređivanju jesu kompanije iz oblasti energetike, vodosnabdevanja, prehrambene industrije, kao i mnogih drugih.

Nagradu za 20 godina poslovanja dobila je Laguna, Narodno pozorište za 150 godina poslovanja, dok je jedan od nagradjenih pojedinaca Zoran Cvetanović, direktor "ART-VISTA" Beograd. Ovo su samo neki od eminentnih počasnih dobitnika.

I. Karić
 

Nagrade Privredne komore Srbije ustanovljene su 24. januara 1969. godine odlukom tadašnje Skupštine Komore.

Govoreći o planovima nacionalne poslovne asocijacije u 2019, Marko Čadež, predsednik PKS, u radnom delu sednice Skupštine, istaknuto je usvajanje programa rada PKS za 2019.godinu, bilo je reči i o finansijskom planu PKS za predstojeću godinu, a isto tako i o odlukama o raspolaganju nepokretnostima PKS, u smeru definisanja dugoročnog zakupa PKS u Briselu, i o usvajanju konsolidovanog finansijskog izveštaja.

Podsetimo se, prošle godine na sednici Upravnog odbora PKS usvojeni su Poslovnik o radu Parlamenta preduzetnika, Pravilnik o ocenjivanju zaposlenih u PKS, a osnovan je i Centar za digitalnu transformaciju, u okviru kojeg PKS svojim delovanjem usmerava digitalizaciju i digitalne trendove u javni sektor.

I. Karić
 

Prisutnima se obratila i Ana Brnabić, predsednica Vlade Republike Srbije.

- Dve su velike vesti za Srbiju. A to je da je Savet CERN-a jednoglasno doneo odluku da Srbija postane punopravna članica. Ovo je izuzetno važan signal za to kakva zemlja mi postajemo, ali i za vas kao privrednike, zato što ćete i vi kao privreda sada ravnopravno moći da učestvujete na svim tenderima CERN-a. Nisu čak ni sve članice EU članice CERN-a. Slovenija, na primer, nije. Ni Hrvatska. Srbija jeste, i to je stvarno velika stvar. Praktično je sada ova odluka neopoziva. Danas sam ja kao predsednica Vlade Republike Srbije potpisala Sporazum o saradnji sa Svetskim ekonomskim forumom, i formulisali smo najvažnije inicijative na kojima ćemo raditi ne samo u Srbiji, već i u regionu- izjavila je premijerka.

I. Karić
 

Svi dobitnici nagrada:

Jubilarna nagrada Privredne komore Srbije za 20 godina poslovanja dodeljena je kompanijama TRI-B DOO Novi Pazar, BRANA KOMERC DOO Kruševac, DIV-TRADES DOO Bačka Palanka, JUGOTEX DOO Smederevo, CONTRAST DOO Beograd, PARAGRAF LEX DOO Novi Sad, LAGUNA DOO Beograd i Udruženju poslovnih žena Srbije, dok su za tri decenije uspešnog rada nagrađeni ZAPADNA BAČKA DOO Sombor i NICEFOODS restorani DOO Beograd. POTISKI VODOVODI – TISZA MENTI VIZMUVEK DOO Horgoš, nagrađeni su za pola veka poslovanja, a PROMONT GROUP DOO Novi Sad, AD CHEMOS Palić, PD VOJVODINA DOO Novo Miloševo i JMU Radio televizija Srbije, Radio Beograd 2, za 60 godina poslovanja.

Za 70 godina uspešnog rada nagrađeni su JKP BADNjEVO Negotin, JEDINSTVO AD Sevojno, SLOBODA AD Čačak, JKP VODOVOD KRALjEVO, JKP ČISTOĆA I ZELENILO SUBOTICA, POTENS PERFORACIJA DOO Požega, ALFA-PLAM AD Vranje, Mašinski fakultet Univerziteta u Beogradu, DIMNIČAR AD Beograd i Institut za nuklearne nauke VINČA. Institut za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad, DIJAMANT AD Zrenjanin i PRVA ISKRA Barič, nagrađeni su za osam decenija poslovanja, PRVI PARTIZAN AD Užice za 90 godina,  Hotel MOSKVA Beograd  za 110 godina poslovanja i IGM OPEKA DOO Smederevska Palanka za 120 godina poslovanja.
Narodno pozorište u Beogradu ponelo je jubilarnu nagradu PKS za 150 godina postojanja, a Specijalna bolnica za rehabilitaciju Banja Koviljača i ZASTAVA KOVAČNICA AD Kragujevac, za 160 godina.

Za poslovni uspeh nagrađeni su članovi PKS, kompanije: Aerodrom NIKOLA TESLA Beograd, AGRO MIL DOO Pojate, ATENIC-COMMERCE DOO Čačak, CONTITECH FLUID SERBIA DOO Subotica, COPPER COM DOO Užice, Fabrika cementa CRH SRBIJA DOO Popovac, DAD DRAXLMAIER AUTOMATIVE DOO Zrenjanin, DMV DOO Niš, ELEKTROMONTAŽA DOO Kraljevo, GREINER PACKAGING DOO Odžaci, IGM MLADOST DOO Leskovac, JP JUGOIMPORT-SDPR Beograd, PREDUZEĆE ZA PUTEVE POŽAREVAC, PREDUZEĆE ZA PUTEVE VALjEVO, TATRAVAGONKA BRATSTVO DOO Subotica, WEST PHARMACEUTICAL SERVICES BEOGRAD DOO Kovin , ZOPPAS INDUSTRIES SERB DOO Kikinda.

U kategoriji Poslovnog lidera nagrađeni su pojedinci: Dragan Jovanović, direktor UNIPLAST DOO Preljina, Dragan Knežević, direktor DOO BLIKPRODUKT, Tatjana Todorović, direktor AGRO-DUKAT Zrenjanin, Zoran Cvetanović, direktor ART-VISTA DOO Beograd, Jelena Luković, generalni direktor METALAC-PROLETER AD Gornji Milanovac, Jožef Mičiz, direktor TERMOMETAL DOO Ada, Milojko Erić, direktor MAJS DOO Odžaci, Milutin Bojović, vlasnik Tekstilne radionice AMIBO Arilje, Mirjana Ivanović, direktor TERMOVENT SC LIVNICA ČELIKA AD Bačka Topola, Miroslav Gligorijević, direktor TITAN CEMENTARA DOO Kosjerić, Mladen Petković, generalni direktor KRUŠIK AD VALjEVO, Predrag Đurović, predsednik kompanije SENTA-PROMET AD, Radovan Raičević, generalni direktor PLANINKA AD Kuršumlija, Svetlana Božinović, direktor EKO STEP PELLET DOO Petrovac na Mlavi, Slavoljub Miljković, suvlasnik BRAMY DOO Aleksandrovac, Slobodan Stojanović, vlasnik JUGPROM DOO Leskovac.

Na osnovu odluke predsednika PKS dodeljene su i tri posebne nagrade - kompaniji AIR SERBIA Beograd za jubilej -  90 godina prvog leta kojim je počelo civilno vazduhoplovstvo u našoj zemlji, redakciji Jutarnjeg programa RTS i Andriji Igiću novinaru Informativnog programa RTS i dopisniku sa Kosova i Metohije za doprinos informisanju javnosti o poslovanju privrede i Privredne komore Srbije.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online