Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 05.11.2018.
14:58
Vestionline A

Poziv kompanijama za akciju "Prijatelj porodice"

Privredna komora Srbije uputila je danas javni poziv kompanijama koje posluju na teritoriji Srbije da se prijave za učešće u akciji "Prijatelј porodice". Poziv će biti otvoren do 19. novembra, a proglašenje najbolјih planirano je krajem ove godine.

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Akciju "Prijatelj porodice" zajednički organizuju Privredna komora Srbije i Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku, kao doprinos aktivnostima Vlade Republike Srbije na polju populacione politike, sa namerom da se u poslovnoj zajednici  podstakne usklađivanje porodičnog i poslovnog života.

Za priznanje "Prijatelj porodice 2018" kompanije konkurišu dobrom praksom i standardima koje primenjuju u usklađivanju rada i roditeljstva. Kandidati se prijavljuju popunjavanjem upitnika,  elektronskim putem, na sajtu akcije "Prijatelj porodice" - www.prijateljporodice.rs i odgovaraju na oko 60 pitanja, kojima se opisuje praksa i rezultati usklađivanja rada i roditeljstva.  

Priznanje će poneti preduzeća, koja su uz dobre poslovne rezultate, izgradila porodično - prijateljsko okruženje i imaju najbolje primere prakse, na osnovu pet grupa kriterijuma: tržišno - finansijski pokazatelji poslovanja; usvojeni standardi i praksa u pogledu usklađivanja rada i roditeljstva; rezultati u oblasti usklađivanja rada i roditeljstva; percepcija stručne javnosti, potrošača i samih zaposlenih; ocene stručnog žirija.

Metodologija izbora predstavlja kombinaciju najrazvijenijih svetskih metodologija u ovoj oblasti, prilagođenu konkretnim ciljevima, poslovnom i zakonodavnom okviru Republike Srbije.

Izbor najuspešnijih obavlja se u tri kategorije: malih i srednjih preduzeća, velikih preduzeća i javnih preduzeća/većinski državna preduzeća. Kompanije imaju mogućnost i da na sajtu akcije postave promotivni tekst i logo kompanije, kako bi se predstavili potrošačima i eksternoj javnosti.

U sastavu žirija nagrade "Prijatelj porodice" su: Marko Čadež, predsednik PKS, Slavica Đukić Dejanović, ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku, Zoran Đorđević, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Goran Knežević, ministar privrede, Ilija Cerović, v.d. direktora Televizije Srbije i Mihailo Vesović, savetnik predsednika PKS.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online