Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 13.03.2018.
12:45
Vestionline, Tanjug A

Avioni Iz Beograda ponovo lete iz za Teheran, karte prodate do juna

Nakon gotovo tri decenije danas je ponovo uspostavljena direktna avio linija između Beograda i Teherana, operater će biti Iran Er, a karte za se letove na ovoj ealciji prodate su do juna.

Tanjug
Hosein Mola Abdolah, Rasim Ljajić i Abas Ahmadian Moghadam na konferenciji za novinare

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić istakao jet im povodom da je to najbolji pokazatelj kako se Srbija sprema za dolazak iranskih turista.

Za to su, kazao je Ljajić, rađena posebna istraživanja o posebnim sklonostima i i interesovanja iranskih turista. Samo u januaru ove godine, turisti iz te zemlje ostvarili su 2.305 noćenja u Srbiji, rekao je Ljajić i istakao da su sve karte na letovima Teheran - Beograd prodate do juna. Veruje da će se broj putnika na toj relaciji povećavati iz meseca u mesec.

- Osim toga, imaćemo i konkurenciju, avio letove privatnih iranskih kompanija već od ovog meseca, tako da će se broj iranskih turista sasvim sigurno samo povećavati. Verujemo da će bezvizni režim koji imamo i direktna avio linija omogućiti lakšu komunikaciju poslovnih ljudi Srbije i Irana, a želimo da Beograd bude centralno mesto za iranske poslovne ljude i investicije - rekao je Ljajić na konferenciji za novinare.

Ministar je ubeđen da će ekonomska, privredna, trgovinska saradnja dve zemlje biti na daleko većem nivou nego što je sada i kada se govori o obimu robne razmene i o iranskim investicijama u Srbiji.

Direktna linija ima dvostruki značaj, ističe Ljajić i kaže da ona, pre svega, u značajnoj meri povećava turistički promet između jedne i druge zemlje, a posebno što se u Srbiji očekuje povećanje broja iranskih turista. 

- Mi smo inače u prošloj godini sprovodili čitav niz promotivnih aktivnosti turističkih potencijala Srbije u Iranu, takođe zajedno sa Slovenijom nastupali smo u aprilu prošle godineu u Teheranu, predstavljajući zajedničku turističku ponudu Slovenije i Srbije i ove godine Iran je za nas jedno od osam prioritetnih tržišta, kada govorimo o promotivnim aktivnostima 2018. godine -  rekao je Ljajić.

Ambasador Irana Hosein Mola Abdolahi istakao je da je uspostavljanje direktne avio linije drugo važno dostignuće u saradnji dve zemlje, nakon uspostavljanja bezviznog režima, u cilju olakšanje međusobne komunikacije, kao i razvoja saradnje u oblastima turizma, trgovine, kulture, nauke i obrazovanja. 

- Ova linija plod je ozbiljnog truda i iskrene saradnje, kooperacije svih zvaničnika i relevantnih institucija u Teheranu i Beogradu. Naši odnosi svakog dana se razvijaju, tokom proteklih šest meseci, skoro 7.000 iranskih turista posetilo je Srbiju i to je neviđena brojka u istorijatu naših odnosa - rekao je.

Ta brojka, kazao je ambasador, odnosno prisustvo iranskih turista, dobiće na ubrzanju tokom iranskih novogodišnjih praznika, kao i sezone godišnjih odmora. Sve ovo, prema njegovim rečima, govori o dubokom interesovanju naroda dve zemlje da imaju prijateljske i proaktivne odnose.

Pozvao je "sve dobre ljude" u Srbiji da posete njegovu zemlju, koja je, kako je rekao, kolevka civilazacije,  sa enormnim brojem turističkih atrakcija kulturnog i istorijskog aspekta.

Pomoćnik direktora za operativne poslove kompanije Iran Er Abas Ahmadian Mogadam rekao je da je ta linija samo početak i da se nada da će se unaprediti saradnja i proširiti letovi i do drugih iranskih gradova.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online