Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 09.03.2018.
12:23
Vestionline, Tanjug A

Trka za 1.000 radnika je počela: Ovo su gradovi, vremena je malo

Kompanija Lidl Srbija objavila je konkurs za zapošljavanje više od 1.000 prodavaca u 18 gradova, a prijave se mogu poslati do 24. marta.

EPA/Shawn Thew
Ako tražite posao

Objavljen je konkurs za radna mesta u Beogradu, Boru, Inđiji, Leskovcu, Nišu, Novom Sadu, Jagodini, Kikindi, Kragujevcu, Kruševcu, Pančevu, Smederevu, Somboru, Subotici, Šapcu, Užicu, Vršcu i Zrenjaninu. 

Zadaci prodavaca su: rad sa kupcima, rad na kasi, slaganje i dopuna robe, kao i održavanje higijene prodavnice i skladišnog prostora. Predviđena je petodnevna radna nedelja, elektronska evidencija radnog vremena na osnovu koje se plaća svaki minut rada i regres i topli obrok. Svi zaposleni će proći plaćenu obuku za rad i imaju mogućnost ličnog i profesionalnog razvoja. Lidl je najavio da objavljivanjem tog konkursa započinje najveći, ali ne i poslednji talas zapošljavanja u Srbiji.

U Beogradu će biti zaposleno više od 300 ljudi, a u ostalim gradovima po više od 40 radnika. 

Konkurs je objavljen na sajtu Lidla, a uslovi su kandidate su minimum srednja stručna sprema, orijentisanost ka kupcima, poželjno iskustvo u radu u prodaju, visoka posvećenost radu, timski rad, kolegijalnost i fleksibilnost, upornost, pedantnost i preciznost u radu. 

"Lidl kao poslodavac izuzetno ceni svoje radnike. Elektronska evridencija vremena nam omogućava da nakande zaposlenima (za prekovremeni rad) isplaćujemo i po principu - svaki minut se plaća", rekla je rukovodilac korporativnih komunikacija u kompaniji Lidl Srbija Martina Petrović. 

Ove godine planiramo otvaranje između 10 i 20 prodavnica i naknadno ćemo saopštili tačan datum i lokacije, navela je Petrović. 

Ona je objasnila da Lidl ima jedinstven model poslovanja odnosno da prodavci imaju različita zaduženja, od rada na kasi, preko rada u pekari i usluživanja kupaca, do poslova slaganja robe. 

"Ta vrsta organizacije rada nam omogućava da kroz uštede u procesima možemo da ulažemo u cene i da na kraju potrošačima ponudimo dobru cenu. Lidl je poznat u svetu po najbojem odnosu cene i kvalitetu i to je ono što potrošači u Srbiji mogu da očekuju", poručila je Petrović. 

Istakla je da je nemački Lidl savremeni diskontni lanac koji je poznati i po probranom asortimanu proizoda i jedinstvenom iskustvu kupovine. U pitanju je brza kupovina, način izlaganja i obeležavanja robe, izgled prodavnice i slično. 

Lidl je međunarodni trgovinski lanac sa više od 10.000 prodavnica u 27 zemalja Evrope i SAD. Kompanija ima više od 225.000 zaposlenih.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online