Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 07.02.2018.
11:21
Vestionline A

Srpski organski proizvodi na sajmu u Nirnbergu

Srbija će i ove godine učestvovati na najvećem međunarodnom sajmu organskih proizvoda Biofah, koji se održava od 14. do 17. februara u Nirnbergu u Nemačkoj.

Vesti
Srpski proizvodi na svetskim sajmovima hrane i pića

Učešće srpskih proizvođača organskih proizvoda na ovoj međunarodnoj manifestaciji oganizovalo je Nacionalno udruženje “Serbia organika”, uz finansijsku podršku, kao i u prethodne dve godine, Privredne komore Srbije, nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ i američke agencije za međunarodni razvoj USAID.

Na zajedničkom štandu u hali 4a, svoje proizvode će predstaviti 14 srpskih proizvođača organskih proizvoda.

To su: "All Natural Foods" iz Nove Pazove, firma koja se bavi sušenjem voća i proizvodnjom vosoko kvalitetnih sušenih kolutova od jabuke i kruške;

"Eco Mele" iz Beograda, bavi se otkupom i preradom samoniklog voća, preradom malina, kupina, borovnica, šljiva, jabuka i drugog voća u sušene, zamrznute proizvode, kao i u voćne piree i koncentrate;

"Ecoagri Serbia" iz Bele Crkve, čija je delatnost proizvodnja i prerada žitarica i industrijskog bilja na vlastitim poljoprivrednim površinama, skladištenje i sušenje žita i industrijskog bilja, kao i dorada semena strnih žita;

"Jovanjica" sa sedištem u Beogradu se bavi distribucijom i veleprodajom organske hrane, i jedan je od vodećih snabdevača domaćeg tržišta, pre svega organskog povrća (preko trideset vrsta), kao i gotovih proizvoda.

"Mondi Lamex" iz Kraljeva koji je više od 15 godina vodeći proizvođač i prerađivač organskog jagodičastog voća i voćnih pirea (maline, kupine, borovnice) iz tog dela Srbije;

"Zadrugar" iz Ljubovije, bavi se otkupom, zamrzavanjem i preradom jagodičastog voća.

"Suncokret" iz Hajdukova, dugogodišnji vodeći domaći proizvođač proizvoda brenda Granum od uljarica, koštičavog voća i dr. Liniju organskih proizvoda čine hladno ceđena, nerafinisana ulja, namazi od uljarica i rogača, balzamiko voćno sirće, voćni barovi i slatki i slani krekeri.

Pored ovih učesnika, na sajmu će se sa svojim proizvodima - medom, linijom hrane za bebe, lekovitim i začinskim biljem, proizvodima od žitarica, povrćem, jagodastim voćem, proizvodima od origana, predstaviti još sedam kompanija među kojima su - "Flory" iz Kruševca, Timomed iz Knjaževca, Herba iz Beograda, Avis iz Beograda, Baltik junior iz Beograda, Elixir iz Šapca, i "Olga Group" iz Beograda. 

Biofah je već 29 godina vodeći međunarodni sajam organskih proizvoda- prehrambenih, tekstilnih i kozmetike, a Nacionalna asocijacija “Serbia Organika” je već devet godina organizator zajedničkog nastupa srpskih proizvođača na ovoj prestižnoj izložbi organske proizvodnje, navodi se u saopštenju te asocijacije.

Posetioci sajma će imati priliku da se upoznaju s najnovijim tehnologijama proizvodnje, linijama za preradu i novim načinima pakovanja, kao i inputima potrebnim za obavljanje ove proizvodnje. U okviru Biofaha, i ove godine će biti održan Vivanes, Međunarodni sajam prirodne kozmetike. 

Sajam se održava pod pokroviteljstvom Međunarodnog pokreta za organsku poljoprivredu (IFOAM). 

Tokom četvorodnevne manifestacije tradicionalno će biti organizovane konferencije, seminari i radionice, koji žine jedinstvenu platformu za razmenu znanja, informacija i profesionalnog umeća među proizvođačima, kupcima, dobavljačima i ostalim zainteresovanim stranama za inovativne proizvode i usluge iz organskog sektora i sektora prirodne kozmetike. 

Očekuje se da će broj izlagača nadmašiti prošlogodišnju cifru, kada je štandove više od 2.500 izlagača posetilo skoro 50.000 ljudi iz celog sveta, navodi se u saopštenju. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online