Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 01.02.2018.
10:35
Vestionline A

Firme iz Srbije na Sajmu prehrane u Moskvi

Privredna komora Srbije (PKS) i Razvojna agencija Srbije (RAS), uz podršku programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Srbiji, organizuju nastup 15 domaćih kompanija na međunarodnom sajmu prehrambenih proizvoda „Prodekspo“, koji će se održati u Moskvi od 5. do 9. februara 2018. godine.

Vesti
Srbija će imati svoj štand

U okviru nacionalnog štanda Srbije predstaviće se: Bahus iz Paraćina, Meggle Srbija iz Kragujevca, PIP iz Novog Sada, Carnex iz Vrbasa, Beocapra iz Šida, Zemljoradnička zadruga  Moravac iz Leskovca, Nectar iz Bačke Palanke, Kuč-Company iz Kragujevca, Mlekara Šabac, kao i firme sa sedištem u Beogradu - ITN Group, Master Fruits, Mundorama, Nacionalna distribucija, Zlatiborac i Mirax Agrar.

Na sajmu "Prodekspo 2018" kompanije iz Srbije predstaviće svoje proizvode na nacionalnom štandu površine 120 m² u hali dva, paviljonu osam.

PKS i RAS organizuju nastup domaćih kompanija, sa ciljem promocije potencijala domaće privrede, podrške izvoznicima i povezivanja sa partnerima u inostranstvu, a  uz podršku programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Srbiji, kroz projekat "Pomoć za trgovinu - podrška proizvodnim kapacitetima u poljoprivrednom sektoru", koji finansira Vlada Ruske Federacije.

"Prodekspo" (www.prod-expo.ru) je najveća i najznačajnija specijalizovana izložba prehrambene industrije u Rusiji i Zajednici nezavisnih država, u okviru koje se organizuju poslovni susreti proizvođača, izvoznika i distributera, kao i predstavnika vodećih maloprodajnih trgovinskih lanaca.

Sajam "Prodekspo" godišnje poseti preko 60 hiljada posetilaca iz oko 100 zemalja, koji imaju mogućnost da se upoznaju sa proizvodnim programom više od 2.200 izlagača iz oko 60 zemalja i 30 nacionalnih izložbi zemalja Evrope, Azije, Afrike, Amerike i Australije.

Nastup na međunarodnom sajmu omogućava izlagačima da predstave svoje proizvode i organizuju izvoz na nova tržišta, kao i da unaprede postojeće i ostvare nove poslovne kontakte. Tradicionalno učešće srpskih kompanija na jednoj od najuglednijih međunarodnih izložbi prehrambenih proizvoda u Rusiji, regionu Zajednice nezavisnih država i šire, direktno doprinosi kvalitetnijem pozicioniranju srpskih brendova i ukupnom rastu izvoza.

Izvoz iz Srbije u Rusiju prošle godine povećan je za 25,7 odsto u odnosu na 2016. godinu i očekuje se da će premašiti milijardu dolara.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online