Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 09.10.2017.
18:22
Vestionline A

Izlagači na sajmu "ANUGA 2017" očekuju nova tržišta i pertnere

Predstavnici firmi iz Srbije koje svoje proizvode izlažu na Međunarodnom sajmu prehrambene industrije "ANUGA 2017" od 7. do 11. oktobra u Kelnu zadovoljni su učešćem i organizacijom nastupa na ovoj manifestaciji i očekuju nove poslove i partnere.

Tanjug (Arhiva)
PKS uspešno sarađuje na sajmovima

U organizaciji Privredne komore Srbije i Razvojne agencije Srbije, na sajmu se predstavlja 21 kompanija na dva nacionalna štanda.

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež obišao je Nacionalni paviljon Srbije na sajmu u Kelnu i istakao da će Komora podržati kompanije u nameri da jačaju izvozne kapacitete i pronalaze nova tržišta.

Očekuje da će u narednoj godini još više kompanija iz Srbije, uz podršku PKS i RAS, izlagati na većem broju svetskih sajmova, što je odlična prilika da osvoje nova tržišta i nađu kupce širom sveta.   

Proizvođači iz Srbije zadovoljni su učešćem i organizacijom nastupa na sajmu očekujući nove poslove i partnere.

Aleksandar Marković, izvršni direktor kompanije ITM Grupa ističe da ta kompanija već 5 godina učestvuju na sajmu "ANUGA"u Kelnu i uz podršku PKS plasira proizvode na tržištu Nemačke.

Veliki je interes za proizvode iz našeg asortimana zamrznutog voća, a poseban značaj za našu kompaniju imaju kontakti ostvareni na sajmu, rekao je Marković.

- Pored toga što proširujemo saradnju sa nemačkim partnerima, otvaramo i nova tržišta, kao što su indijsko, japansko, južnokorejsko. Saradnja i podrška Privredne komore Srbije u protekle četiri godine je izvanredna - kaže Marković i dodaje da PKS, osim što finansijski podržava nastup kompanija, doprinosi unapređenju konkurentnosti izvoznika iz Srbije. 

Boris Obradović, direktor i vlasnik firme "Laki" iz Arilja, smatra da je učešće na sajmovima a posebno "ANUGI" veoma značajno za svakog izvoznika  iz Srbije.

- Već petu godinu nastupamo na ovom sajmu sa PKS, a učešće na sajmovima veoma je bitno za kompanije jer obezbeđuje prisutnost na evropskom tržištu. I Milena Cvetić, direktor firme "Master Fruits" - podseća da kompanija već godinama izlaže na sajmovima u organizaciji PKS, ocenjujući da je to jedan od najznačajnijih vidova prezentacije. Svake godine napravimo dodatne izvozne poslove i jako je bitno da imate kontinuitet u prezentaciji na sajmovima i unapređujete izvoz. Već smo ostvarili nekoliko značajnih kontakata i očekujemo da ćemo naći nova izvozna tržišta - istakla je Cvetić ukazujući na veliku podršku Komore u unapređenju izvoznih poslova.

- Na sajmu "ANUGA 2017" imamo priliku da se sretnemo i upoznamo sa najvećim svetskim kupcima, da promovišemo svoje proizvode. Interesovanje je veliko i već smo imali desetak vrlo značajnih kontakata - rekla je Ksenija Petrović, brend menadžer u kompaniji "Pionir"
Mile Kocić, vlasnik kompanije "Yumis" koja već tradicionalno izlaže na sajmu u Kelnu i izvozi u više od 20 zemalja, očekuje nove velike poslove kako na tržištu Evrope tako i na drugim kontinentima. Kako objašnjava, ohrabruje velika posećenost štandova PKS, kao i to što su izlagači prisutni u dve hale.

- Sudeći po prvim rezultatima i sastancima može se reći da će biti veoma uspešan nastup kompanija koje su prisutne na sajmu u Kelnu - ukazao je Kocić.

Za Miloša Mijovića predstavnika kompanije za preradu voća i povrća "Flora" koja posluje u sastavu PIK Bečeja, odnosno MK Grupe, sajam u Kelnu je odlična prilika da se upoznaju nove kompanije, poslovni partneri i uspostavi saradnja sa novim tržištima.

- Puno nam znači podrška PKS koja je u nacionalnom paviljonu organizovala veliki broj izlagača iz Srbije i aktivno organizuje B2B sastanke sa velikim kompanijama iz Evrope, pomaže uspostavljanju novih kontakata i osvajanju novih tržišta - ocenio je Mijović.

Proizvođači iz Srbije od 7. do 11. oktobra predstavljaju proizvodne programe na dva nacionalna štanda - u paviljonu gotovih proizvoda "Fine Food" i u paviljonu zamrnutih proizvoda "Frozen Food".

U hali za gotove proizvode, na štandu površine 69,50 m2 je 10 srpskih kompanija: "Pionir", "Jaffa", "Yumis", "Bilje Borča", "Basket", "Agranela", "Zdravo organik", "PFI Groser", "Interfood 60", "ACM Drying".

Na nacionalnom štandu, u hali za zamrznute proizvode na štandu površine 112 m2 izlaže 11 firmI.

Sajam "ANUGA" je najveći svetski sajam iz oblasti prehrambene industrije i najznačajniji za sve proizvođače širom sveta. Sajam se održava svake druge godine u Kelnu, u sajamskom prostoru KELN MESE (Koelnmesse GmbH), površine 284.000 m2.

Ove godine na sajmu izlaže 7.000 izlagača iz 98 zemalja, a očekuje se više od 160.000 posetilaca iz 187 zemalja.

Sajam čini nekoliko tematskih celina odvojenih po halama - gotovi proizvodi, mleko i mlečni proizvodi, zamrznuti proizvodi, meso i mesne prerađevine, alkoholna i bezalkoholna pića, pekarski proizvodi, organski proizvodi.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online