Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 04.02.2016.
18:23
Vestionline A

Mrka izveo Bekutu na Prokop, Zorana pobesnela

Počasni predsednik Socijalističke partije Srbije Milutin Mrkonjić rekao je da u železničku stanicu Prokop, koju je vrhuška srpske vlasti pre nekoliko dana pompezno pustila u promet, treba uložiti još najmanje 160 miliona evra. Iako je vlast naglasila da je izgradnja stanice "Prokop" završena posle 40 godina, Mrkonjić tvrdi da je to "daleko od završenog".

Instagram/Ana Bekuta
Na Prokopu k'o na pustom ostrvu: Milutin Mrkonjić i Ana Bekuta

- Vodio sam pre neki dan Anu Bekutu tamo, nije verovala da ne može da se siđe dole. Za dva sata koliko smo tamo proveli, nijednog putnika nismo videli. Kažu "završeno", a nema stanične zgrade, nema pristupnih saobraćajnica, nema ljudi... Daleko je to od završenog - rekao je Mrkonjić u intervjuu za nedeljnik "Vreme".

"Sloba verovao ljudima, ti ne veruješ nikome"

Mrkonjić je preneo i da ga je Vučić jednom upitao šta je to što je imao Milošević, a što nema on (Vučić).  
- Ja mu kažem: uzeo je mene jer zna da znam i verovao mi je, a ti ne veruješ nikome - naveo je Mrkonjić. 

Prema njegovim rečima, za Prokop je potrebno uložiti još 80 miliona za saobraćajnice i isto toliko za staničnu zgradu. 

- Veliki projekat ne može malo da košta: od 1971. godine, kada je doneta odluka da se uđe u realizaciju Beogradskog čvora pa do danas u njega je uloženo oko milijardu evra. Dosad je završeno oko 95 odsto planiranih radova. Ostalo je pet odsto i to: deo u Prokopu i deo u još dva objekta Železničke putničke stanice "Zemun" i "Kijevo" - rekao je Mrkonjić koji je po struci saobraćajni inženjer. 

Vučićev "Bal na vodi" 

Mrkonjić je kazao da ga je premijer Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić pozvao samo jednom od kada više nije ministar. 

- Kad je krenuo onaj Bal na vodi (projekat Beograd na vodi), kako se ono zove, Vučić me je pozvao, jedini put otkako nisam ministar, da ga podržim jer se struka pobunila, velika se galama digla. Upozorio sam ga da je samo oslobađanje Savskog amfiteatra uslovljeno sa milijardom evra. I on je pao sa stolice - rekao je Mrkonjić.

Prema njegovim rečima, Vučić mu je odgovorio da projekat raspolaže sa 300 miliona evra. 

Zorana ljuta: Što Mrka ne pokaže Bekuti svoj autoput?!

Tanjug
Zorana Mihajlović besna zbog Mrkonjićevog "izleta"

Potpredsednica SNS i ministarka u Vladi Srbije Zorana Mihajlović odgovorila je na nove prozivke Mrkonjića pitanjem zbog čega Bekutu nije pokazao deo autoputa Ub-Lajkovac koji je izgradio dok je bio ministar, a koji je, kako tvrdi, na daleko poznat po tome što povezuje dve njive!

- Počasni predsednik SPS Milutin Mrkonjić, ponovo je pokazao da ne može da prihvati činjenicu da je ova Vlada završila i završava sve one infrastrukturne projekte koje on za pet godina koliko je bio ministar nije umeo ili hteo da završi - odgovorila je Mihajlović na optužbe Mrkonjića.

- Mrkonjić je ovog puta pozvao u pomoć i partnerku Anu Bekutu kako bi joj slikovito objasnio kako je železnička stanica Prokop samo "okrečena", da "nije gotova", ali i da je on najzaslužniji što je prva faza Prokopa završena. Kad se već hvali svojim delima, Mrkonjić je gospođi Bekuti mogao i da pokaže deo autoputa Ub-Lajkovac koji je izgradio dok je bio ministar, a koji je na daleko poznat po tome što povezuje dve njive! Tu je mogao da se pohvali da je taj projekat plaćen 70 miliona evra, više nego što košta gradnja autoputa! - navodi Mihajlovićeva.

Ona kaže i da je "Mrkonjić mogao i da provoza Bekutu i po onih 7,7 km autoputa koliko ih je sagradio u prvoj godini mandata".

- Tokom te kratke vožnje imao je vremena da prizna da je za pet godina teškim radom uspeo da izgradi duplo manje kilometara autoputeva nego što smo mi izgradili samo prošle godine. Možda bi i priznao da govoto nijedan kilometar pruge nije obnovio. Zato i ne čudi što je Mrkonjiću bolje išla organizacija koncerata nego izgradnja Srbije - rekla je Mihajlovićeva.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 04.02.2016. 20:20
Neradnička klasa ne glasa, ne glasa U radničkoj klasi nema spasa! Jer neradnička klasa nikada ne glasa, prazan stomak slabo se talasa! Džepovi su prazni proroci su opet lažni. Bilbordi se smeše, probleme će da nam reše. Sunce ni ne sija, kida redom depresija, izborna je trka, a nama je svima muka! Mir u svetu, to je sve što želim ja. Mir u svetu, to je moja poruka, Srca su hladna, duša je ravna (ravna k’o daska) Hajde sada zagrli svog drugara! Država banana, a pihtije s’ godinama. Štap i šargarepa, pravda nam je slepa. Živimo u rupi, nismo više tol’ko glupi. Ne damo vam glas, je*o vas sve pas! Mir u svetu, to je sve što želim ja. Mir u svetu, to je moja poruka, Srca su hladna, duša je ravna (ravna k’o daska) Hajde sada zagrli svog drugara!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online