Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 11.12.2015.
16:54
mondo.rs A

Vučić: Nisam srećan, ali Telekom se ne prodaje!

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić saopštio je u petak posle podne da su odbijene sve ponude za prodaju Telekoma Srbije!

Tanjug
Nije srećan što Telekom Srbija ostaje u državnom vlasništvu

- Telekom Srbija ostaje u rukama Republike Srbije - rekao je srpski premijer na konferenciji za novinare organizovanoj samo povodom saopštavanja odluke o prodaji Telekoma Srbija.

- Odluka je doneta jednoglasno. Lično nisam srećan zbog ovakve odluke, ali ove cene su bile malo ispod naših očekivanja. Doneli smo jedinu moguću odluku - kazao je Vučić.

- Dobijeno je šest obavezujućih ponuda za kupovinu akcija Telekoma Srbije, što je pokazalo jak i konkurentan proces koji je sproveden i primljeno je više dobrih ponuda. Jedna se izdvajala, ali nije bila dovoljna - rekao je Vučić.

Premijer je istakao da to nosi značajne rizike, jer će biti potrebno da se promeni "gotovo sve u Telekomu". Komisija i Vlada Srbije su ovu odluku doneli jednoglasno.

- Ova ponuda je bila realno nešto malo ispod naših očekivanja i doneli smo ozbiljnu, ali i jedinu moguću odluku - dodao je Vučić.

- Vlada Srbije je ušla u proces čista srca i obraza želeći dobar posao za ekonomiju Srbije, ali i šta je najbolje za našu telekomunikacioni kompaniju. Očekivali smo cenu, nismo se slagali u potrebi privatizacije, mi smo milsilil da je to veoma važno, a predstavnici sindikata suprotno - dodao je Vučić.

Amerikanci, pa naravno, najbolji ponuđači

Tanjug

Premijer je rekao da želi da se zahvali direktoru Telekoma, jer se "nije držao za fotelju, već je ovaj direktor bio drugačiji".

- Ceo svet se menja, pa ćemo morati i mi da se menjamo. Ja nisam srećan i ne sijam od zadovoljstva, jer gledam u budućnost i znam probleme s kojima ćemo se suočiti... Kao da malo problema imamo sa Železarom - kazao je Vučić.

Vučić je rekao da se nada da će za četiri godine Telekom povećati svoje performanse, te da će cena realno biti veća nego što je sada ponuđena.

Najozbiljnija ponuda došla je od američkog investicionog fonda, rekao je Vučić, navodeći da zbog ugovora ne može da iznese više detalja, ali da na tu ponudu nije bilo drugih primedbi osim visine cene. Vučić je rekao da nismo hteli da se kockamo iako je cena bila blizu odgovarajuće.

Privatizacioni savetnik za Telekom je francuska kompanija Lazard, a tender za prikupljanje ponuda za kupovinu većinskog kapitala te kompanije objavljen je jula ove godine.

Najveći akcionar Telekoma je država Srbija sa 58,11 odsto akcije, 20 odsto akcija je u vlasništvu kompanije, dok 14,95 odsto poseduju građani, a 6,94 zaposleni i bivši zaposleni Telekoma.

Pre četiri godine procena je bila da Telekom vredi 2,2 milijarde evra i tadašnja vlada je za paket od 51 odsto akcija te kompanije tražila minimum 1,4 milijarde evra, a jedini ponuđač Telekom Austrije ponudio je 1,1 milijardu evra.

POVEZANE VESTI

Petak 11.12.2015. 17:23
Izvrši samoutepstvo.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online