Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 07.11.2015.
14:06
b92 A

Kupite "mini stan" u Srbiji za samo 7.000 evra

Da li je život moguć u 8 ili 10 metara kvadratnih? Ako niste mnogo zahtevni, a želite da se skućite, za vas su pravi izbor takozvani "mini" stanovi.

M. Karović
Stančić od 18 kvadrata

Kod nas su retka pojava, ali je na zapadu, na primer u Francuskoj, ova pojava veoma rasprostranjena, jer cena kvadrata u Parizu dostiže i neverovatnih 40.000 evra.

Kod nas je situacija drugačija, ali recimo novac koji biste u Beogradu potrošili za učešće za stan, možete da usmerite u kupovinu mini stana, a ako umete da organizujete svoj životni prostor u takvom stančiću možete smestiti sve što vam je potrebno za život.

Mali stanovi mogu da budu veoma lepi ako imate dovoljno mašte, vremena i volje da ih lepo sredite. Tako stan manji od 20 kvadrata, pa i onaj koji ima tek 10 kvadratnih metara, može da bude prostor u koji ćete moći sve da smestite. A najlepše od svega je što, novac koji vam je potreban za takav stan, čak i u centru Beograda, mahom ne prelazi 10.000 evra.

U Francuskoj je pre nekoliko godina predstavljen projekat “Kitoko studia”, koji je nazvan “devojačka soba“ sa ciljem da pokaže da se od najmanjeg prostora može izvući mnogo. Tako su recimo, te sobe u Parizu, skockane, kako su dizajneri naveli, po konceptu “švajcarskog noža” – imate mnogo delova koji se izvlače i uvlače, čime se štedi prostor.

Novi Sad

U ponudi, primera radi, možete naći mini stan u Novom Sadu za svega 7.000 evra. Poređenja radi, toliko novca, potrebno vam je samo za učešće za kredit za stan od 35 kvadrata u Beogradu. Ovakvom investicijom, mogli biste da dobijete stan od 15 kvadrata, koji je odmah useljiv, ima TA grejanje, garažu i interfon, a reč je o novogradnji. Kako je naznačeno u oglasu, ova garsonjera je uknjižena, dvorišna, a stan ne zahteva veća ulaganja.

U Novom Sadu je u ponudi i mini stan od 12 kvadrata, cena – 8.500 evra. Reč je o nekretnini u centralnoj novosadskoj lokaciji, koja je uknjižena, ima telefon, garažu, odmah je useljiva, grejanje je TA.

Beograd

Ponuda mini stanova je raznovrsna i u prestonici. Tako, recimo, u ponudi je mini stan od 12 kvadrata u Beogradu, na Karaburmi, po ceni od 8.000 evra. Stan je uknjižen, ima telefon, TA grejanje.

U Zemun polju, recimo, možete za iste pare da kupite nešto veći stančić - od 16 kvadrata. Stan je u suterenu, renoviran, a ima telefon, kablovsku, internet. Kako je navedeno u oglasu "garsonjera u suturenu, komplet sređena i sa urednom dokumenatacijom za legalizaciju”.

Niš

U Nišu, za 7.000 evra može da se kupi mini stan od 18 kvadrata. Reč je o delu grada Pantelej, a stan je stara gradnja, uknjižen, odmah useljiv i u prizemlju.

Vlasnik koji je oglasio prodaju navodi da je reč o kući koja se sastoji iz dve garsonjere, od 22 i 18 kvadrata. Veća košta 9.900 evra. Dokumentacija je, tvrdi on, uredna, a infrastruktura funkcionalna, dok je kraj miran.

Jagodina

I Jagodina ima mini stanove. Tako jedan na Koloniji od 18 kvadratnih metara, košta 8.200 evra. Garsonjera je kompletno renovirana, ima hodnik, kupatilo, sobu, izdvojenu kuhinju… I sve to u 18 kvadrata.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online