Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Nedelja 09.10.2011.
20:52
Vestionline A

SNS: Vlast se nezakonito zadužuje

Srpska napredna stranka (SNS) upozorava Vladu Srbije da je svako dalje zaduživanje Srbije i njenih građana nezakonito, i da će svi koji učestvuju u nelegitimnom zaduživanju snositi političku, moralnu i svaku drugu odgovornost, poručio je danas funkcioner SNS Marko Đurić.

Vrtoglavo zaduživanje danas znači oduzimanje budućnosti Srbije, rekao je Đurić na stranačkoj pres konferenciji.

Ogroman deo novca je protraćen: Srpska napredna stranka
 


"Čak je i guverner Narodne banke Srbije upozorio da je iznos zaduženosti prešao zakonske okvire, a svedoci smo i činjenice da je ogroman deo novca protraćen na dnevnu potrošnju, a ne na investicije", naglasio je Đurić.


On je najavio da će SNS 29. oktobra u Nišu obeležiti tri godine od svog osnivanja.
Tom prilikom, dodao je, biće ptredstavljena "bela knjiga", koja predstavlja stranački program, dijagnozu problema u Srbiji i predloge sistemskog rešavanja tih problema.


"Otvoreni smo za sve sugestije i pozivamo domaću i stranu javnost da od 29. oktobra učestvuju u javnoj raspravi o našem programu, koji će posle narednih izbora postati državni i nacionalni program", rekao je Đurić.

POVEZANE VESTI

Nedelja 09.10.2011. 21:20
Власт би требала да се уозбиљи и поведе мало бригу о конкретним проблемима и грађанима. Сваки дан измисле нешто ново како би се што више задужили и не занима их стање конкретно у држави. И томе треба стати на пут, не могу да раде шта хоће зарад својих џепова, а супротно од интереса и могућности државе и грађана.
Nedelja 09.10.2011. 22:09
Eh, bre, naprednjaci...To sto cete da objavite svoj full program, ne znaci da ce Trivanka, Jovanovic, Djilas i ostali, prestati da govore kako ga nemate... Njima to pomaze. Tako su i sebe, neprestanim ponavljanjem, ubedili da su dobro po Srbiju i da ih narod voli...
Nedelja 09.10.2011. 22:47
Vlast se može zadužiti koliko god misli da treba iz prostog razloga zato sto ima većinu u skupštini i može da promijeni bilo koji zakon. Ako postoji prekoračenje ovlaštenja zašto naprednjaci ne zatraže ocjenu ustavnosti? SNS je postala, usljed nedostatka vlasti, jedna potpuno bezidejna i u potpunosti razobličena stranka. Njihova potreba za vlast ili nedostatak vlasti su jedini cilj SNS, a to je jako loše jer vlast nije cilj nego način!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online