Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 16.05.2019.
05:00
Đ. Janković - Vesti A

Maraton za malog Nikolu

Na humanitarni maraton od Loznice do manastira Hilandar na Svetoj Gori Atos krenuo je Lozničanin Aleksandar Kikanović, a cilj mu je da animira svoje sugrađane kako bi prikupili 50.000 evra koliko je potrebno za lečenje u inostranstvu dvogodišnjeg Nikole Stakića iz Mačvanskog Prnjavora.

Đ. Janković
Trka kroz Srbiju, Makedoniju I Grčku: Blagoslov pred polazak

Maratonac je na daleki put pošao od Crkve Vaznesenja Gospodnjeg na Lagatoru, a 918 kilometara do cilja planira da pretrči za 23 dana.
Kikanović se dobro pripremio i uveren je da će uspeti u svojoj nameri, a od sugrađana očekuje da ga podrže tako što će svoju humanost pokazati na delu i novčanim prilozima pomoći da akcija uspe.

- Odlučio sam na ovaj način skrenem pažnju na one kojima je pomoć potrebna, a ovoga puta to je mali Nikola. Svi koji su došli da me isprate mogli su već sada dati svoju pomoć, a u više ugostiteljskih objekata u gradu su postavljene kutije u koje se takođe može ubaciti novac za lečenje dečaka. To će moći da učine sve dok traje maraton, a trčaću svakoga dana u proseku po 40 kilometara tako da na Svetu Goru treba da stignem za 23 dana i verujem da ću uspeti u tome - rekao je on pred polazak.

Na startu trke za život došli su da ga podrže njegovi sugrađani kao i dečakov otac Darko koji se nada da će akcija uspeti. Od potrebnih 50.000 evra za transplantaciju matičnih ćelija do sada je sakupljeno 7.000 evra i on se nada da će Kikanovićev gest podstaći i druge humane ljude da se uključe i pomognu koliko mogu.

Lozničkom maratoncu predstoji da do prvih dana juna protrči kroz Srbiju, Makedoniju i Grčku do Hilandara.

- Žiro račun na koji se može uplatiti novac za lečenje Nikole Stakića otvoren je u Komercijalnoj banci na ime dečakovog oca Darko Stakić :205-9011007541834-80 - kaže humani loznički maratonac uveren da će uspeti da svojim trčanjem pomogne ozdravljenju malog Nikole.

Đ. Janković
Slika Nikole Stakića na Aleksandrovoj majici

Trčao i do Ostroga

Ovo je Kikanoviću drugi humanitarni maraton pošto je prošle godine trčao za bolesnu Dariju Petrović iz Banje Koviljače. Tada je išao od Loznice do Manastira Ostrog i posle devet dana je prevalio 340 kilometara i stigao do svetinje.

Đ. Janković
Velika podrška: Ispraćaj Kikanovića

Podvig u Istri

U sklopu priprema nedavno je istrčao i svoj prvi profi maraton Sto milja Istre, odnosno deonicu od 167 kilometara koju je prešao za 30 i nešto sati, što skoro polovinu od 395 učesnika nije uspelo.
 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online