Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 05.03.2019.
19:00
Vestionline A

Projekat "Podrška, ne perfekcija": Jelena i Novak po prvi put o roditeljstvu

Kako graditi konstruktivnu interakciju sa decom, kako reagovati na napade ljutnje, uspostaviti efikasan sistem nagrađivanja i šta sve možemo da radimo da učimo našu decu prihvatljivom ponašanju, neke su od tema koje se razmenjuju sa roditeljima i starateljima u okviru programa "Podrška, ne perfekcija" koji sprovodi Fondacija Novak Đoković.

Jelena Ivanović
Novak i Jelena Đoković

Jednoj takvoj radionici, na kojoj je ozvaničen početak partnerstva sa Generali osiguranjem Srbija i pokretom The Human Safety Net, svoje dileme kada je o vaspitanju dece reč podelili su sa drugim roditeljima najbolji teniser sveta Novak Đoković i globalna direktorka Fondacije Novak Đoković, Jelena Đoković.

- Po prvi put sam imao priliku da učestvujem u ovakvoj radionici aktivno, i da delim iskustva sa ostalim roditeljima i zaista sam uživao. Uspeo sam da naučim mnoge lekcije u odnosu sa svojom decom i zapravo vidim koliko još treba da učim i budem otvorenog uma, a ovakva okupljanja mi pomažu da se razvijam svoje veštine kao roditelj - rekao je Novak Đoković.

- Mi prirodno imamo roditeljski instinkt i najbolje znamo kako ćemo sa svojom decom, ali ne postoji univerzalno upustvo koje može da se primeni na svako dete. Zato je razgovor sa stručnim licima, koja su posvećena svom poslu kako bi mi kao roditelji napredovali, dragocen - kaže najbolji srpski teniser

Program „Podrška ne perfekcija“ je potpuno besplatan. Do sada je kroz radinice prošlo 800 roditelja i staratelja dece do šest godina iz 12 opština širom Srbije.

- Svima koji su u ulozi mame ili tate je neophodna pomoć. Verujem da većina nas misli da imamo misiju da deci omogućimo sve kako bi bila bolja od nas i kako ne bi doživela probleme koje smo mi imali, ali to nije tako. Ovakvi programi nam pomažu da shvatimo da je najveći zadatak roditelja da ih volimo i osnažimo - rekla je Jelena Đoković i dodala:

- Mi planiramo da obuhvatimo što više porodica, a sa Generalijem možemo taj broj da proširimo, što nam daje veliki vetar u leđa. Sve je više partnera koji prepoznaju koliko je projekat bitan za dobrobit cele nacije, zbog čega žele da nam se pridruže - zaključila je ona.

Jelena Ivanović
 

Generali Osiguranje Srbija se priključilo The Human Safety Net pokretu prošle godine i izabralo da sprovodi program za porodice koji treba da podstakne roditelje da pomognu svojoj deci da, u periodu od rođenja do šeste godine, oslobode svoje potencijale, kako bi im obezbedili jednake šanse u životu.

- Srećan sam i ponosan što smo u Srbiji za sprovođenje programa našli partnera koji ima isti cilj. Fondacija Novak Đoković se svojim projektom „Podrška ne perfekcija“ zalaže se za iste vrednosti i uspešno sprovodi projekat pružanja podrške roditeljima da svojoj deci obezbede bolje šanse u životu. Izuzetno mi je drago što su Novak i Jelena Đoković, zajedno sa svojom fondacijom, prepoznali značaj našeg programa i što imamo priliku da zajedno doprinesemo da mlade generacije u Srbiji dostignu svoj puni potencijal - rekao je Dragan Filipović, predsednik Izvršnog odbora i CEO Generali Osiguranja Srbija.

Prema rečima Maje Kremić, nacionalne direktorke Fondacije Novak Đoković, projekat "Podrška, ne perfekcija" realizuje se već dve i po godine u saradnji sa stručnjacima sa Harvard univerziteta, kao i sa najboljim pedagozima iz Srbije.

- Naš cilj je da svim roditeljima pošaljemo poruku koliko je važna podrška i da nemaju želju da budu perfektni, jer ih to samo koči u uživanju u njihovoj ulozi. Finalni rezutat je da imamo srećno dete, a samim tim i srećnog roditelja i srećnu porodicu - objasnila je.

- Program se sastoji od 10 radionica namenjenih roditeljima i starateljima u okviru kojih se obradjuju teme različitog sadržaja, vezane za odgajanje dece i posvećene bazičnim potrebama deteta, kao što su ljubav, razumevanje, učenje i igra, zahvalnost i druge, navodi koordinator programa - Smiljana Grujić.

Jelena Ivanović
 

Program "Podrška, ne perfekcija" se realizuje već dve i po godine, i u martu mesecu započinjemo peti ciklus. Pored polaznika, u radionice su uključena i 34 facilitatora i 22 vaspitača koja vode brigu o deci dok su roditelji na radionicama.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online