Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 11.02.2019.
03:00
Bojana Paunović i Mihailo Jovanović A

"Vesti" na Sajmu venčanja: Svako želi svoju bajku

Za četiri meseca, 9. juna, izgovoriću sudbinsko "da" ovde u Kragujevcu. Tragam za venčanicom i gledam samo balske. Doduše, samo njih sam dosad probala. Društvo mi prave sestra i mama, u njih imam poverenja. Mladoženja ne zna kakve su moje zamisli, tako da će za njega haljina biti pravo iznenađenje.

M. Bogdanović
I venčanica čini magiju

Ovako nam je 25-godišnja Kragujevčanka Maja odala svoje životne planove na petom regionalnom Sajmu venčanja, održanog u Kragujevcu od 1. do 3. februara. Hala Šumadija sajma bila je puna devojaka, dok su mladići mogli da se izbroje na prste. Na ovoj manifestaciji predstavilo se više od 50 izlagača kao što su saloni venčanica, muška odela, zlatare, firme za ketering, restorani, fotografi, kozmetički, frizerski saloni i mnogi drugi.

Buduće mlade su strpljivo, pred "žirijem" u kojem su bile njihove drugarice ili rođake, isprobavale modele. Vlasnici salona su nam otkrili da se mahom traže venčanice poput onih iz bajke i to u bež nijansi jer se bele smatraju staromodnim.

Sajam nisu posetile samo Kragujevčanke, bilo je tu devojaka iz raznih krajeva Srbije. Jedna od njih je i Danijela (33) iz Golupca.

- Trenutno isprobavam venčanice različitih krojeva, nisam sigurna u kojoj ću najbolje izgledati. Svadba je zakazana na jesen u restoranu u Gradištu. Sa mnom je moja kuma, ona mi je najbolji konsultant - bila je raspoložena buduća mlada.

M. Bogdanović
Svadbene kočije

Kragujevčanka Milica ima samo 19 godina, ali je spremna da uplovi u bračne vode. Pred matičara će sa svojim izabranikom izaći takođe na jesen. Na sajam je došla sa budućom svekrvom:

- Ne želim baš pripijenu uz telu, volela bih kad bi se širila blago i obavezno mora da bude bela - rekla nam je Milica.

Njena šest godina starija sugrađanka Aleksandra pred oltar će stati već na proleće.

- Moja svadba će biti 18. maja. Ne želim belu venčanicu, to mi je nekako demode. Po tradiciji, moj dragi će tek na dan svadbe videti kako izgleda moja toaleta. Sigurno je da će biti uz telo, sirena kroj - otkrila nam je Aleksandra.

Vesna (27) je ovu manifestaciju posetila u društvu verenika Stevana (26) sa čvrstom namerom da odaberu burme.

- Tražimo isključivo belo zlato. Još nemamo favorite, ali ima lepog prstenja. Pripreme teku odlično. Ne gledamo na cenu, važno je samo da nam se dopadne - priča Stevan.
Marina iz zlatare Filigran, na obližnjem štandu, napominje da su cene burmi pristupačne:

- Imamo razne, i belo i žuto zlato, mada se u poslednjih nekoliko godina najviše traži isključivo belo.

Svetlana (29) i Đorđe (33) ozbiljno se pripremaju za 19. maj, kad im je zakazana svadba.
- Želim venčanicu kao princeza, ali još je nisam našla. Svadba će biti u Kragujevcu - kazala nam je Svetlana.

Slatka čarolija

Velika je potražnja i za slatkišima i mladenačkim tortama. Očekivano, i tu glavnu reč imaju mlade.

- Sve više se traže torte od po nekoliko spratova. Kad to kažem, mislim na pet ili šest. Takođe, sve popularniji su i takozvani slatki stolovi. To je praktično za posluženje, ne mora da se seče, to su sve sitni komadi kolača - objasnila je za "Vesti" Tijana iz poslastičarnice Bioled.
Mlade, naravno, često imaju specijalne želje. Dešava se da im pokažu sliku sa interneta i kažu: "Hoću baš takvu tortu." Nema te želje koju vešti poslastičari ne mogu da ispune.

M. Bogdanović
Za sve ukuse

"Nisi ti u glavi čista"

Sajam je svečano otvorio frontmen grupe Mohito bend Danijel Piskulić i tom prilikom održao promociju pesme "Nisi ti u glavi čista". Nakon toga usledila je modna revija, koju je na dva dela podelio nastup pevača benda "Slatki poljubac" Dragana Stojkovića.

Bez šljokica, molim

Da se traže sve vrste krojeva venčanica, potvrdili su nam i iz salona venčanica Matrimonia
:
- Ukusi su razni, u ponudi su i uske i široke, raskošne haljine. Ono što je zanimljivo jeste da devojke izbegavaju detalje, ne žele previše šljokica, čipke... Primećujem da najmanje dolaze sa budućim muževima, što je i očigledno zbog srpskih običaja.
 

M. Bogdanović
Radoznali pogledi







 

POVEZANE VESTI

ZVEZDE I MISTERIJE Svadba po meri zvezda
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online