Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 08.02.2019.
11:12
Vestionline A

Bumbaširević: Biće potrebno još operacija Dee Đurđević

Profesor Marko Bumbaširević, koji je sa timom lekara na VMA spasao ruku voditeljke TV Pink Dee Đurđević nakon jučerašnje nezgode kada je autobus naleteo na nju, izjavio je danas da se pacijentkinja dobro oseća i da ruka izgleda dobro, ali da će biti neophodno još operacionih zahvata.

youtube/ Novo jutro
Dea Đurđević

Bumbaširević je za TV Prva rekao da je operacija izgledala kao "nemoguća misija", jer se radilo ne o odsečenoj, već o iščupanoj i opečenoj ruci od trenja, ali da je uveren da će nakon izvršene replantacije oporavak ići dobro.

- Zahvaljujem kolegama sa VMA što su me pozvali da spasimo ruku jednoj mladoj osobi koju bih da pohvalim da je hrabar pacijent, a kod takvih pacijenata i nemoguće operacije se pretvore u moguće. Nadam se da će oporavak biti dobar, kao i funkcija ruke - rekao je Bumbaširević.

On je dodao da je povreda voditeljke bila strašna, ali i da je to izazov za svakog lekara.

- Iako se radi o poznatoj ličnosti i prijatelju, meni je svaki pacijent isti i sa velikom brigom nosim njihove povrede, ne možete ni da spavate, zovete često da proverite kako je pacijent - rekao je Bumbaširević.

Kaže da Srbija ima mnogo uspešnih lekara i da takvi teški operacioni zahvati nisu novost, i dodao da se u ovom slučaju ne radi o javnoj ličnosti verovatno bi ta operacija prošla nezapaženo, kao i mnoge druge do sada.

- Međutim, važno je da se lepe stvari prikazuju i da ovo bude podstrek mladim lekarima - naglasio je Bumaširević.

On je dodao da sada predstoji da se remplantant primi, da rane zarastu, nakon čega će ići na rehabilitaciju.

- Sve je pripremljeno dobro. Ruka je stavljena na led, na plus četiri stepena. Ruka je bila iščupana i opečena od trenja, imala je veliki defekt krvnih sudova koji su morali da se rekonstruišu skidanjem vena. Otežavajuća okolnost je što su živci iščupani, zato će morati kasnije još operacija - objasnio je Bumbaširević.

Profesor očekuje da će ruka mlade voditeljke biti funkcionalna, ali da će morati da se pridržava uputstva lekara.

POVEZANE VESTI

Subota 09.02.2019. 21:54
Да се разумијемо..жао ми је ове дјевојке што је доживјела толики ужас и драго ми је да иде на боље али по мени је веома нехумано што се не помињу и друге 2 особе рањене у том удесу. А о Деи ево 2 дана буквално из минута у минут вјест сустиже једна другу....? Само зато јер она ради на ТВ-у. Па и те 2 особе ваљда негдје исто раде...? ПС: Замислимо неку Марију Јанковић или Петровић, да јој се ово десило да ли би се оглашавао др Бумбаширевић и да ли би се оволико писало......
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online