Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 13.01.2019.
10:15
N1 A

Trajković: Od kada je Vučić na vlasti, Srbi se plaše Srba

Predsednica nevladine organizacije Evropski pokret s KiM Rada Trajković je, na šestom po redu protestu u Beogradu, poručila Vučiću: Ako priznaješ pravni sistem Kosova, izruči Milana Radoičića Prištini, ne pravi od Beograda sigurnu kuću za kriminalce. Mi tražimo da se Srbi ne plaše Srba, a od kada je Vučić na vlasti, mi se plašimo Srba, navela je.

youtube.com/N1
Rada Trajković

Rada Trajković je, govoreći o ubistvu Olivera Ivanovića, rekla da je "tuga u nama". Prvo kad se Milošević pojavio, morao je da pokori Srbe s Kosova, i Vučić, da bi se isto ustoličio, pokorio je Srbe s Kosova, rekla je Trajkovićeva.

- Ubili su nam Olivera, najboljeg među nama... Mislili su da smrt Olivera treba da promoviše nemogućnost života Srba i Albanaca, da razgraničenje bude budućnost... On im je i mrtav pokazao, jer su izašli i komšije Albanci da ga isprate na poslednji put, žalili su svog komšiju, i tako je plan Vučića i Tačija postao plan neostvariv - dodala je.

Ocenila je da Vučić ima kompromis sa svima, sa Tačijem, Haradinajem, osim sa poštenim narodom. Taj kompromis je protivan Ustavu Srbije, Rezoluciji 1244, protivan je pametnim ljudima, to je kompromis izdaje, istakla je Trajkovićeva.

- Milošević je na Gazimestanu najavio rekonstrukciju unutrašnjih granica Jugoslavije, platili smo je ubijanjem, etničkim čišćenjem, smrću i nesrećama. Vučić najavljuje razgraničenje, kao regionalno uređenje Balkana - sa novim iseljavanjem, sa novom nesrećom, sa novim ubijanjem - rekla je Trajkovićeva.

Ona je dodala da je Vučić priznao pravni sistem Kosova, potpisao to, ali da ga ne priznaje jedino, kako je rekla, za mafijaše. Trajkovićeva kaže da je Vučić u Beogradu uveo "poligraf pravdu" za Milana Radoičića, koji je osumnjičen da je umešan u ubistvo Olivera Ivanovića. Ako priznaješ pravni sistem Kosova, izruči Milana Radoičića Prištini, ne krij ga po Beogradu, ne pravi od Beograda sigurnu kuću za kriminalce i mafiju, dodala je Trajković.

- Ne tražimo mi Srbi mnogo. Mi tražimo da se Srbi ne plaše Srba. A od kada je Vučić na vlasti, mi se plašimo Srba - kazala je Trajković.

"Ovde šetamo različitih ideja. Jedni vole Ruse i nesrećni su što (ruski predsednik Vladimir) Putin donosi orden za takvog čoveka. Šetaju i oni koji poštuju Ameriku, ali nesrećni su što je (američki predsednik Donald) Tramp poslao pismo Vučiću, jer znamo da je taj isti Vučić, iz Skupštine Srbije, organizovao navijače da pale američku ambasadu... Ovde su i oni koji vole EU, ali i oni ne prihvataju da Vučića i dalje vrednuju, jer jedno je obećavao (nemačkoj kancelarki) Merkelovoj, a drugo joj je radio iza leđa..."

Ovde sam da vam kažem da je vladika Teodosije, čuvar Srba na Kosovu, doživeo da Srpska lista zabrani dolazak u crkve za vreme božićnih praznika, navela je Trajkovićeva.

- Ovde smo zbog različitih ideja i šetamo iz različitih motiva, ali svi volimo Srbiju, i šetamo za dobro Srbije, a nema dobra Srbije dok ne ode Vučić - dodala je uz ocenu da "on pada i da će pasti brzo".

- Za Srbiju demokratsku, za Srbiju poštenu, za Srbiju kakvu smo zaslužili. Hvala vam svima - kazala je Trajković okupljenima na šestom protestu pod nazivom "Jedan od pet miliona".

POVEZANE VESTI

Nedelja 13.01.2019. 13:36
"... da se Srbi ne plaše Srba ..." Ако је ово тачно, ипак смо кренули на боље. У време Југославије плашио се Србин брата Србина ако је брат био члан Титовог Савеза Комуниста. На жалост, Србија је и данас, пуна комунистичког олоша па није чудо да се Србин још увек плаши Србина.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online