Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 20.12.2018.
02:00
D. Dekić - Vesti A

"Vesti" ujedinile dijasporu i maticu

Frankfurtske "Vesti" nisu jedan od medija, već jedinstven medij koji se nezavisnošću, samosvojnošću i visokom profesionalnošću izdvojio iz mora "žute" dnevne štampe, kaže povodom 26. rođendana naše kuće Živadin Jovanović, predsednik Beogradskog foruma za svet ravnopravnih i nekadašnji šef jugoslovenske diplomatije.

Vesti
Saradnja za primer: Živadin Jovanović

Jovanović, vidi "Vesti" kao "drugačije od drugih" novina, jer informišu i osposobljavaju javnost za demokratiju, dok, kako kaže, drugi listovi deformišu stvarnost i nanose štetu demokratizaciji društva.

- Osim informativnosti imate ono što mnogima fali, a to su moderno saopštavanje informacija, objektivnost i profesionalnost u tretiranju najvažnijih pitanja za srpski narod i državu - ukazuje dugogodišnji diplomata na značaj "Vesti" u današnje vreme izazova i pretnji rastakanju srpskog bića uspostavljanjem novih granica među delovima naše nacije.

Naš sagovornik ističe integrativni faktor "Vesti" kod čitalačke publike.

- Vi ste medij objedinjavanja celog srpskog naroda u jedan informativni prostor. Nekako ta vaša velika uloga izmiče pažnji, jer se vašem dnevniku prilazi kao i drugim medijima, mada vi u stvari posedujete nešto više, a to je ta vaša samosvojstvenost i neprekidno podsećanje matice na veliki značaj srpskog rasejanja, kao i koliko je potrebno da matica pokaže više pažnje dijaspori - kaže Jovanović.

On naglašava i odličnu višedecenijsku saradnju organizacija čiji je deo sa "Vestima".

- Saradnja Beogradskog foruma za svet ravnopravnih i organizacija Dijaspora za maticu je odlična, a vaš list otvoren za naše aktivnosti ne samo kada je reč o tim organizacijama, već i za delovanje Centra za istraživanje i povezivanje na Putu svile i Fonda Sanja Miletić - rekao je Živadin Jovanović.

Humanost za siromašne

Fond Dijaspora za maticu koji vodi Živadin Jovanović, neprofitna je organizacija koja je do sada uložila 7,5 miliona evra u humanitarne svrhe, projekte infrastrukture i stipendiranje mladih talenata.

Prioritet te humanitarne organizacije i dalje će biti izbegličke i raseljene porodice, s troje ili više maloletne dece, kao i druge, suočene s posebno teškim finansijskim problemima.

- Osnovali smo se na inicijativu rasejanja, a u Upravi je od devetoro članova, od čega šest iz dijaspore - objasnio je Jovanović i istakao da je čuvanje nacionalnog, kulturnog i duhovnog identiteta srpskog naroda jedna je od statutarnih obaveza Fonda.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online