Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 01.10.2018.
16:48
Vestionline, Tanjug A

Vulin: Vojska spremna da zaštiti svoju zemlju i sve građane

Vojska Srbije spremna je da sprovede svako naređenje i zaštiti svoju zemlju i građane, bez obzira gde žive i od svih mogućih pretnji, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin u Raški, prilikom obilaska dela jedinica Druge brigade i Specijalne brigade Kopnene vojske koje se nalaze u najvišem stepenu pripravnosti.

A. Čukić
Aleksandar Vulin

On je naveo da se, u skladu sa naređenjem predsednika Srbije i vrhovnog komandanta Aleksandra Vučića, Vojska Srbije nalazi u povišenom stepenu gotovosti, pažljivo posmatra situaciju na KiM i spremna je da reaguje na svaku provokaciju i ugrožavanje srpskog stanovništva.

- U ovom trenutku, sve naše zadejstvovane jedinice su u dobrom stanju, maksimalno popunjene, s potpuno ispravnom tehnikom i što je najvažnije, sa izuzetno visokim moralom svih njenih pripadnika - rekao je Vulin, navedeno je u saopštenju Ministarstva odbrane.

Istakao je da je Vojska Srbije spremna da sprovede svako naređenje i da zaštiti svoju zemlju i

svoje građane, bez obzira gde žive i od svih mogućih pretnji.

- Ne isključujem ni jednu pretnju, i ne isključujem ni jedan odgovor - naglasio je Vulin.

On je deo jedinica Druge brigade i Specijalne brigade Kopnene vojske obišao s načelnikom Generalštaba Vojske Srbije, general-potpukovnikom Milanom Mojsilovićem, a u pratnji komandanta Kopnene vojske, general-potpukovnikom Milosavom Simovićem.

Mojsilović je istakao da je danas u rejonu razmeštaja jedinica i snaga za brzo i hitno reagovanje, u skladu sa naređenjem predsednika Srbije i smernica ministra odbrane, imao prilike da stekne uvid u pripremljenost jedinica za dalje aktivnosti.

- Vojska Srbije trenutno izvodi pojačane aktivnosti u skladu s naređenjem predsednika Vučića i u tom segmentu bih istakao pripremljenost vojske za sve zadatke koji eventualno mogu biti postavljeni pred nas - ocenio je Mojsilović.

U saopštenju se navodi i da je na sastanku s komandom Druge brigade i snaga za hitno reagovanje Specijalne brigade, brigadni general Željko Kuzmanović izvestio ministra odbrane i načelnika Generalštaba da su sve zadejstvovane jedinice Druge brigade i Specijalne brigade u najvišem stepenu pripravnosti, da je moral na najvišem nivou, a operativne sposobnosti obezebeđuju izvršenje svih postavljenih zadataka.

Kako se dodaje, ministar odbrane i načelnik Generalštaba su na sastanku izdali smernice i naređenja za dalje postupanje.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online