Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 14.03.2018.
11:26
Blic A

Skandal u Brusu: Predsednik opštine ucenjivao sekretaricu i slao joj ogavne poruke

Protiv predsednika opštine Brus Milutina Jeličića Jutke podneta je krivična prijava zbog seksualnog uznemiravanja i ucenjivanja seksom zarad napredovanja u karijeri. Krivična prijava podneta je nakon saznanja da je Marija Lukić, koja je dve godine bila zaposlena u opštini Brus kao Jeličićeva sekretarica, bila zlostavljana.

youtube.com/RTV Brus
Negirao sve optužbe: Milutin Jeličić

- Dve godine sam radila kao njegova sekretarica. Od prvog dana me je seksualno uznemiravao i ucenjivao seksom kako bi mi omogućio da napredujem u poslu. Jednom me je na silu poljubio u usta - priča Marija Lukić za Blic i kaže da nije imala hrabrosti da sve prijavi policiji, jer joj je Jeličić pretio.

- Plašila sam se, pretio mi je batinašima, govorio da ima veze u policiji i tužilaštvu i da mu ne mogu ništa. Govorio je čak i da ga štite Aleksandar Vučić i Bratislav Gašić - tvrdi Lukićeva.

Zbog svega što je preživela nije mogla da spava, jede, doživela je nervni slom. Zbog toga od septembra posećuje psihijatra.

Prešao iz NS u SNS, hapšen zbog zloupotreba

Milutin Jeličić bio je predsednik opštine u četiri mandata. Donedavno je bio član Nove Srbije, a onda je sa celim opštinskim odborom te stranke preleteo u Srpsku naprednu stranku.

Pre nekoliko godina hapšen je zbog sumnji da je zloupotrebio službeni položaj prilikom izgradnje kuća koje su oštećene u klizištima 2006. godine.

Lukićeva kaže da se svaki susret završavao na isti način, uz lascivne reči i pokušaje predsednika opštine da joj se mimo njene volje približi. Neprijatnosti su se nastavljale i posle radnog vremena kada ode kući. Jeličić joj je, za šta ima i konkretne dokaze, slao desetine uznemirujućih sms poruka.

- Izvini što sam te malo ljubio danas nasilno, mimo tvoje želje i volje. Neću više, glupo je što ovo radim jednostrano - stoji u poruci s kraja 2016. godine. 

Na poruke svoje tadašnje sekretarice, u kojima ona pokušava da ga odbije, nije obraćao pažnju, već je u istom tonu nastavio.

- Ma OK, tebi je lepooo A meni nebaš Al ću se i ja potruditi da i meni baš lepoo bude - napisao je Jeličić.

Dalje u prepiskama Jeličić piše kako boljeg od njega neće naći, jer je on najbolji. A na njenu poruku da ne traži muškarca, već da ga je pitala za mogućnost napredovanja u poslu, on odgovara da joj nudi sve, da je obećao, ali da ona ne želi.

- Ljubkam želkammmmmm te srceeee. Kad ćemo se volkatiiiii veććććććć dve godine prođoše većććć - napisao je, a odgovor Lukićeve da "unapređenja, izgleda, nema bez je*anja", on kaže:

- Za neke nemaaa a za neke imaaaaa.

Kada više nije psihički mogla da izdrži, Lukićeva je celu prepisku i sve lascivne poruke koje je dobila objavila na svom profilu na društvenoj mreži Fejsbuk, ali su onda usledile pretnje.

"Plašim se za svoj, i za život moje porodice"

- Presreli su me u gradu njegovi ljudi, seli smo u restoran i oni su mi pretili da ne smem da podnesem krivičnu prijavu i da moram da obrišem sve postove sa Fejsbuka i da napišem da to nije tačno. Morala sam to da uradim - kaže Lukićeva.

Međutim, razgovor sa trojicom Jeličićevih ljudi čuo je neko od gostiju restorana i prijavio sve policiji. Sledećeg dana, 8. marta, Marija je pozvana u Upravu kriminalističke policije u Brusu da da izjavu.

- Od tada ne izlazim iz kuće, nisam više u svom stanu pošto se plašim, decu ne šaljem u školu iz straha. Plašim se za svoj i život moje porodice - navodi Lukićeva.

Kaže da je već neko vreme pod sedativima i da ne zna kako iz svega da se izvuče.

Marija Lukić više od mesec dana ne odlazi na posao jer ne sme. Ima ugovor o zaposlenju do kraja aktuelnog saziva Skupštine opštine, ali, kako kaže, sada ne zna šta će s tim biti.

Lukićeva, kako piše Blic, nije jedina žena koju je Jeličić uznemiravao. Redakciji tog lista javilo se više građana Brusa koji tvrde da čak i u tužilaštvu postoje dokazi za to.

Jutka: Sama je sebi slala te poruke

Jeličić je rekao za "Blic" da ništa od navoda iz krivične prijave nije tačno.

- Ja joj nikad ništa nisam slao. Taj telefon je stajao u stranci na punjaču i ona je sama sebi slala poruke. Ona je problematična. Tražila je da napreduje, ona je mene ucenjivala, tražila pet, deset hiljada evra - tvrdi Jutka.

Na pitanje zašto je tražila novac, kaže da je "mislila da je bogom dana".

On tvrdi i da se Lukićeva "kreće u društvu nekih što piju i što se druže s narkomanima".

Jeličić je od novinara saznao za krivičnu prijavu.

- Ako je podnela ona protiv mene, i ja ću je podneti protiv nje - naveo je Jeličić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online