Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 07.12.2017.
09:11
Vestionline, Tanjug A

Tramvajem preko Mosta na Adi?

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Grada Beograda objavila je danas poziv za prikupljanje ponuda za postavljanje tramvajskih šina preko Mosta na Adi koje će povezati Banovo Brdo i Novi Beograd, a poziv će, kako je Tanjugu rekao gradski menadžer Goran Vesić, biti otvoren do 20. januara naredne godine.

commons.wikimedia.org/Nikola
Most na Adi dobija "pojačanje"

- U pitanju je veliki projekat čija je vrednost oko dve milijaede dinara i kojim će se izgraditi 2,7 kilometara šina sa obe strane mosta. To je onaj prostor koji sada izgleda prazan a koji je od kada je most izgrađen, predviđen za postavljanje tramvajskih šina - naveo je Vesić i dodao da je sada "konačno" došlo do toga da se krene sa realizacijom.

Ono što je za Beograđane bitno iz tog projekta, ističe gradski menadžer, jeste to što će se povezati Banovo Brdo i Novi Beograd, a put tramvajem između ta dva dela grada, skratiti na 10 do 15 minuta.

Osim samog postavljanja šina, kaže, predviđena je i izrada kompletnih prilaza šina, i to iz Radničke ulice, kako bi se spojile sa postojećim šinama na Banovom Brdu i s druge strane, na Novom Beogradu, prema šinama koje sada prolaze pored mosta Ulicom Jurija Gagarina, odnosno Đorđa Stanojevića.

Na novoj tramvajskoj trasi, naveo je, predviđena su dva stajališta "Blok 42" na novobeogradksoj strani i "Petlja Radnička" odmah nakon glavnog raspona Mosta na Adi, na desnoj obali Save.

Oba stajališta su, kazao je Vesć, izgrađena i njihova dužina je 75 metara. 

Gradski menadžer objašnjava da se Grad odlučio za širenje tramvajske mreže  jer ona dugo nije bila proširivana, ali još važnije, jer su tramvaji ekološki prihvatljiviji.

- To sve govori u prilog tome da se kao Grad sve više okrećemo ekološkim vidovima prevoza. Prošle godine smo kupili četiri električna autobusa i pokazali da lako dajemo primat onim vozilima koja ne koriste gorivo - rekao je Vesić.

Istovremeno, podseća, u Direkciji za građevinsko zemljiste  raspisano je još deset različitih tendera među kojima su veliki tenderi vrednosti oko 300 miliona dinara.

To su tenderi, naveo je Vesić, poput izgradnje kanalizacije u Batajnici, zatim, tender za  završetak Jelezovačkog kolektora na Banjici koji će omogućiti da se Jajinci i okolna naselja priključe na kanalizaciju.

Zatim, raspisan je i tender za postrojenje za preradu otpadnih voda u Međulužju koji je takođe objavljen.

- Tako ukazujemo da vodimo računa i da pokušavamo da rešimo infrastrukturu  u glavnom gradu i na taj način rešimo probleme sa kanalizacijom, vodovodom, javnim prevozom, preradom otpadnih voda - zaključio je gradski menadžer.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online