Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 05.10.2017.
19:11
Đ. Barović - Vesti A

Dijaspora opremila negotinsku policiju

Udruženje Dijaspora Istočne Srbije doniralo je preko potrebnu opremu i tehniku policiji u Negotinu, vrednu oko 3.000 evra. Ovo je prvi konkretan rezultat nedavno potpisanog sporazuma o saradnji između Policijskog sindikalnog pokreta i ove organizacije.

Vesti
Rade posao države: Donatori sa vrednom opremom

- Reč je o tri nova, savremena računara s pratećom opremom, četiri prenosive baterijske lampe sa punjačima, osam novih terenskih baterijskih lampi, dva nova, savremena reflektora, dva nova biometrijska čitača, kao i više komada razne druge opreme. Najavili su i da bi uskoro mogli da nam poklone i nekoliko skenera-štampača - kaže Igor Đurđević, predsednik Policijskog sindikalnog pokreta.

Zahvalnost "Vestima"

Igor Đurđević se posebno zahvalio "Vestima", kao i našem internet portalu Vesti-online.

- Kao najčitaniji dnevni list među našima u rasejanju "Vesti" su doprinele da se naš apel čuje u dijaspori - kazao je Đurđević.

On kaže da je ova oprema "dar s neba" zato što se negotinska policija u više navrata obraćala nadređenima zbog nedostatka osnovnih sredstava za rad.

- Umesto poslodavca, odnosno države, na naše konstantne apele i ukazivanja na lošu opremljenost policije u Negotinu odazvala se dijaspora koja je, iz svog ugla sagledavanja cele te problematike, prepoznala naš vapaj i poziv upomoć - kaže Đurđević.

S druge strane, Borivoje Krekulović, predsednik Dijaspore Istočne Srbije, kaže da je interes dijaspore, posebno u onim delovima Srbije gde su "većinsko" stanovništvo, da postoji jaka i dobro opremljena policija.

- Naši najveći strahovi su da li ćemo, kada se vratimo u otadžbinu, biti bezbedni, ali i da li ćemo zateći sve stvari u kući, jer bande haraju, posebno Istočnom Srbijom. Ove zime je zabeležen rekordan broj provala, a policija je tu nemoćna jer jednostavno nema ni automobil ni benzin da bi uopšte obilazila dijasporska sela oko Negotina. Uveren sam da je ovo početak lepe i obostrane saradnje dijaspore i policije - ističe Krekulović.

Apel

Na Fejsbuk stranici Dijaspore Istočne Srbije već nekoliko dana stoji apel sugrađanima da im se pridruže "za kvalitetniji i bezbedniji život u otadžbini". Doduše, oni su ovaj apel iskoristi i za političko agitovanje. "Apel i našim vlastima u Beogradu: Nemojte večito nametati velike poreze, bez da se nešto od toga vrati narodu, jer ćete ostati i bez naroda i bez poreza."

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online