Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 08.09.2017.
20:10
D. Pašić - Vesti A

Članovi SPOJI ponovo u akciji: Golubovićima olakšali muke

Članovi Srpske pravoslavne omladine iz Inzbruka (SPOJI) i ovog leta su bili veoma aktivni u humanitarnom radu. Sa članovima i prijateljima SPOJI iz Austrije, Australije i Srbije, nedavno su posetili porodicu Golubović iz Paraćina. Tom prilikom ovoj 11-članoj familiji, koja živi u veoma teškim uslovima, uručena je pomoć u vrednosti od 450 evra.

D. Pašić
Pomoć u pravo vreme: Članovi SPOJI sa Golubovićima 

Pomoć je i te kako dobro došla Goranu (48), Vesni (11) i njihovoj deci Tijani (21), Marijani (20), Milošu (19), Nikoli (18), Kristijanu (16), Aleksandru (15), Nemanji (14), Luki (13) i Mateji (11).

- Kada smo ih posetili sin Kristijan je bio u bolnici zbog teških opekotina koje je zadobio kada se polio vrelim uljem. Ovoj višečlanoj porodici smo kupili šporet na drva i veliki zamrzivač u vrednosti od 450 evra, a dostavili smo im pomoć u odeći, obući, za koju su nam rekli da im je neophodna. Najmlađi su dobili i lopte. Šporet će ovoj familiji i te kako dobro doći za hladne jesenje i zimske dane, dok će im zamrzivač pomoći da odlože hranu. Putni troškovi dolaska do porodice Golubović su iznosili 15 evra - kazali su nam članovi SPOJI.

D. Pašić

Skupa kirija

Kirija za kuću u Paraćinu u kojoj trenutno žive Golubovići mesečno iznosi 200 evra i te troškove je prema ugovoru do kraja avgusta pokrivao Centar za socijalni rad iz Paraćina.

Ostaje pitanje da li će ova porodica moći dalje sama da plaća pomenuti iznos.

U suprotnom moraće da se isele i vrate u Popovac kod Paraćina, u prihvatni centar u kome su već boravili, ali gde su uslovi za život ispod svakog ljudskog dostojanstva.

Da će ova pomoć i te kako značiti ovoj familiji najbolje pokazuje podatak da niko od Golubovića trenutno nema stalan posao. Goran volontira kao čistač u gradu prema potrebi i zaradi 8.000 dinara (oko 70 evra).

Primaju minimalnu socijalnu pomoć od oko 265 evra, što je više nego skromno za njihove potrebe. Obe ćerke, Tijana i Marijana, studiraju u Kruševcu i nalaze se na budžetu, sinovi idu u srednje škole u Jagodinu, Ćupriju, odnosno Paraćin, u kojem osnovnu školu pohađaju i najmlađi Golubovići.

Sve to podrazumeva troškove, tako da pomenuti prihodi nisu dovoljni da se pokriju sve potrebe.

Iz SPOJI su i ovom prilikom zahvalni svima koji su dali priloge i pozivaju sve ljude dobre volje da pomognu u prikupljanju sredstava za pomoć najugroženijim porodicama na Balkanu.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Doneli radost u mnoge domove
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online