Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 04.08.2017.
02:00
V. Mačar - Vesti A

Gozba za 5.000 duša

To je postala takoreći konstanta letnjih okupljanja Srba u Ontariju: samo Festival srpske hrane, koji organizuje CŠO Sveta trojica u Kičineru privuče više hiljada gostiju iz gradova širom Ontarija. Tako je bilo i proteklog vikenda kada je kroz crkveno imanje prodefilovalo najmanje 5.000 posetilaca, koji su strpljivo u redu čekali da budu usluženi raznim specijaliettima bogate srpske kuhinje.

- Pali smo s nogu, jer valjalo je uslužiti toliki broj gostiju, ali hvala Bogu, sve je proteklo u najboljem redu, na opšte zadovoljstvo - i naših mušterija, svakako i nas, organizatora - kaže Milomir Stojanović, koji je, kao volonter, zajedno sa ostalim srpskim delijama bio zadužen za jagnjeće i praseće pečenje.

Ponuda hrane je bila baš za sve ukuse. Posetioci, a njih je bilo iz gotovo svih etničkih zajednica koji žive u ovom delu Ontarija, mogli su da uživaju u specijalitetima srpske kuhinje, kao što su praseće i jagnjeće pečenje, gulaš, podvarak sa suvim mesom, pasulj prebranac, ćevapčići u lepinji... Naravno da se na meniju, proteklog, petog po redu Srpskog festivala hrane našao i burek i sirnica, zemičke, krempita, baklava...

Kolo i pevači

Tokom cela dva dana kolo nije prestajalo. U njemu su bili i stari i mladi. Lepo ih je bilo videti. Pogotovo su aplauze mamili najmlađi koji čuvaju folklorno blao od zaborava. Goste su zabavljali pevači Vesna Davidović, Dragana Jović i Miki Savić.

- Zahvalio bih se svim gostima na izuzetno velikoj poseti našem Festivalu hrane, a posebno priznanje zaslužuju naši vrednim volonteri, koji su cela dva dana bili na nogama i svojim radom i uslugom dali pečat ovom pikniku, o kome će se dugo pozitivno pričati. Našu hranu obožavaju svi koji žive u ovim mestima. Bilo je za svakoga ponešto iz domaće kuhinje - kaže Sanjin Tomić, predsednik Odbora CŠO Sveta trojica iz Kičinera.

V. Mačar
Ide gde se okupljaju Srbi: Joca Kovačević

Joca stigao iz Toronta

Joca Kovačević zapucao je na 5. Festival srpske hrane iz 100 kilometara udaljenog Toronta.

- Idem gde god se okupljaju Srbi i to druženje svakako da je glavna poenta ovakvih festivala - kaže Kovačević.

- Za mene je na ovom festivalu sve u domenu perfekcije, od organizacije do druženja, a ne treba zaboraviti ni kvalitet hrane koji Srbe u ovom delu Kanade stavlja na prvo mesto po kvalitetu ponude raznih đakonija iz poznate srpske kuhinje. Jedno je sigurno naših jela ima malo gde na svetu - kaže Mladen Piljić iz Kičinera.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online