Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 24.04.2017.
11:17
B. Đokić - Vesti A

Nasilje u srpskom džet-setu (1): Dobila batine zbog starlete

Slučaj tridesettrogodišnje košarkašice Milice Dabović, koju je pretukao njen tri godine mlađi momak Šime Šiklić zvani Simon, pokazao je da ni slavno ime ne može da zaštiti žrtvu od nasilja, ukoliko izabere pogrešnog partnera. Ne opredeljuju se samo "obične" žene i devojke za ljubavnu vezu sa nasilnikom, iako njihova imena mahom ispunjavaju rubrike crnih hronika, nego istu grešku i te kako umeju da naprave i uspešne, ostvarene ličnosti, za koje se veruje da su imale mnogo više prilika za bolji izbor.

N. Đurović
Podrška majke: Milica Dabović (desno) izlazi iz suda
N. Đurović

 

Malo davio, malo šamarao

Istraživanje "Vesti" o nasilju partnera nad poznatim damama iz oblasti muzike, glume, mode i javnog sveta uopšte, pokazuje da je njihov spisak neočekivano dug, kao i da u zlostavljanju nema razlike između siromašnih i bogatih. Štaviše, zlostavljanje koje je, na sreću, preživela Milica Dabović, podsetilo koliko su sve žene potencijalne žrtve nasilnika. Ova proslavljena košarkašica i srpska reprezentativka bila je nekoliko meseci u vezi sa Šiklićem, inače bivšim rukometašem, ali je nedavno obelodanjeno da je ta "ljubavna" veza definitivno završena, a razlog je nasilje koje je pretrpela.

Trpe i po dvadeset godina

Žene vrlo često godinama trpe nasilje. Kako kaže Vesna Stanojević, koordinator Savetovališta protiv nasilja u porodici, to je u proseku i do 15 do 20 godina.
- Kada ih pitamo zašto su toliko čekale da prijave nasilje, obično odgovaraju da su trpele zbog dece. Takođe, nadaju se da će se nasilnik promeniti, da će situacija biti bolja, ali i ekonomska zavisnost - Kaže Stanojevićeva za medije.

Do napada je došlo u njenom stanu u Beogradu. Dabovićeva je prijavila policiji da ju je dečko, inače hrvatski državljanin, rukama stezao oko vrata i naneo joj lake povrede i ogrebotine na desnoj ruci.

- Došlo je do svađe. Uhvatio me je za vrat. Malo me je davio, malo me je šamarao. Moram tako da kažem da bih ublažila stanje, znam da ljudi gledaju. Ne znam ni gde se trenutno nalazim, ni šta da radim sa svojim životom. Potreban mi je odmor, samo me poštedite i hvala na razumevanju - kroz suze je novinarima rekla poznata košarkašica i dodala da je posle napada Simona izbacila iz stana.

Prema pisanju medija, motiv svađe koja je prethodila napadu su fotografije koje su se pojavile u javnosti Simona sa starletom Sorajom Vučelić. Dabovićeva je rekla da nije znala da je njen dečko izašao sa poznatom starletom, te da nakon tog izlaska nije došao kući i nije joj se javio.

- Već je nastao problem zbog moje izjave, da bi spao s konja na magarca, kada bi bio sa Sorajom. Mi smo se tada posvađali, pa je verovatno otišao u klub da joj se izvinjava. Drago mi je što se to desilo, sad lakše mogu da donesem odluku da prekinem vezu - izjavila je Dabovićeva.

Samo ćute i gledaju

Poslednjih godina nasilje nad ženama, koje je ranije ređe izlazilo u javnost i obično ostalo skriveno u četiri zida ili sudskim arhivama, postaje sve više izloženo svetlosti medija. Toliko da, nažalost, postaje uobičajeno, a agresija prema ženama je u nekim društvenim krugovima i model ponašanja. Otuda i nesvakidašnje situacije da uživo, na televiziji sa nacionalnom frekvencijom, žena bude maltretirana i batinana, a da izostane gotovo bilo kakva oštra reakcija i nadležnih, ali i gledalaca.

Okršaj uživo u Parovima

U rijalitiju Parovi, u julu prošle godine, Nenad Marinković Gastoz i Zorica Dukić, možda najzapaženiji učesnici ove emisije, imali su okršaj uživo u kući u kojoj su sa ostalim učesnicima bili zatvoreni mesecima.
Prvo je Zorica doživela nervni slom zbog toga što ju je gledalac nazvao prostitutkom, kao i zbog toga što su tim imenom počeli da je zovu i pojedini takmičari. Nikako nije mogla da se umiri, a to je pokušao i njen momak Gastoz, sa kojim je bila zatvorena u vili u kojoj se snimao rijaliti. Ona je nastavila da se svađa sa svima koji su iznosili optužbe na njen račun.
U toku jedne od svađa za stolom u vili, Gastoz je rukom zapušio usta Zorici, u nameri da je obuzda, ali nakon toga njih dvoje su otišli korak dalje. Nenad je uhvatio Dukićevu za glavu, odvukao u hodnik, uneo joj se u lice i urlao.
- Ti si moja devojka, ja ću da pričam o tebi, ćuti - histerisao je Gastoz.
Zorica je jedva uspela da izusti: "Ne hvataj me za glavu." Sve vreme ostali učesnic iz rijalitija mirno su sedeli na svojim mestima, kao da je užasna scena kojoj prisustvuju sasvim normalna. Nikakve posledice ni učesnici emisije, ni sama emisija nisu imali, a nadležni kao da nisu videli šta se dogodilo u prenosu uživo.

SUTRA - Nasilje u srpskom džet-setu (2): Tragičan kraj poznatog para

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online