Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 15.02.2017.
20:49
Vestionline, Tanjug A

Protest Ne da(vi)mo Beograd, traže ostavku gradonačelnika

Protestom ispred Skupštine grada pristalice inicijative "Ne da(vi)mo Beograd" zatražili su ostavku gradonačelnika Siniše Malog, jer više od deset meseci nije utvrđena odgovornost za rušenje u četvrti Savamala.

Tanjug
Do manjeg incidenta je došlo u Mekenzijevoj ulici tokom šetnje

Nakon skupa, učesnici su se uputili do Tužilaštva u Katanićevoj ulici, a tokom šetnje došlo je do manjeg incidenta u Mekenzijevoj ulici.

Učesnike je dočekala grupa mladića koja je držala transparent "šetači za devize da li vas savest grize", pa je došlo do "koškanja", nakon čega se umešala policija, razdvojila ih.

I pre toga, na Cvetnom trgu, bio je razvijen transparent "Spontano? Stigli dolari", što je iz kolone propraćeno zvižducima, ali bez sukoba.

Šetnja je završena kod zgrade Tužilaštva, gde su okupljeni razvili transparent "Ostavka" i održali "pomen za odgovornost, pravdu i javni interes".

Govoreći na skupu ispred gradske skupštine, iz Inicijative su poručili "Siniša Mali ne sme ostati gradonačelnik Beograda".

Radomir Lazović iz Inicijative rekao je da su podršku protestu dali Policijski sindikat Srbije, Vojni sindikat Srbije, sindikalna organizacija "Zastava oružje", Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Vojvodine, "Podrži RTV".

Okupljenima na platou ispreg Gradske skupštine obratila se i Vesna Rakić Vodinelić i drugi, a na protestu su bili i lider demokrata Dragan šutanovac, šef beogradskog odbora DS Balša Božović i poslanik đorđe Vukadinović.

Okupljeni građani nosili su transparente sa grbom Beograda na kojem je žuta patka, simbol protesta inicijative, poruke "Slobodan grad".

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je u utorak da pozicija gradonačelnika Beograda Siniše Malog nije laka i nije dugoročno održiva.

- Vrlo je teško da Siniša Mali još dugo bude na tom mestu - rekao je Vučić gostujući na RTS i dodao da Mali svakako neće biti kandidat stranke koju on vodi na sledećim izborima.

- Stvorena je takva atmosfera u kojoj mora da plati tu vrstu političke cene - rekao je Vučić i dodao da će oni koji su rušili u Savamali snositi političke posledice i da se neće čekati pravosnažne presude, već će biti dovoljno da tužilaštvo ukaže na određene stvari i da će tada uslediti reakcija.

Istovremeno je kritikovao zloupotrebu bivše supruge Malog, koja se bori za starateljstvo nad decom.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online