Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 17.12.2016.
11:11
alo.rs, Vestionline A

Ljubav prema Rusiji koriste da zarade: Varaju nas lažnim Putinovim lekom!

Oprez i pamet u glavu! Ruski proizvod "imunofan", koji se agresivno reklamira u Srbiji da leči sve, od obične prehlade do poslednjeg stadijuma raka, nije registrovan u našoj zemlji ni kao lek ni kao dijetetski proizvod!, piše "Alo!".

Reuters
Braćo Srbi, ne koristite moje ime u prevarama...

Ipak, najteži bolesnici spremni su na sve, pa i da probaju lek koji se na internetu reklamira kao "najnovija svetska medicina" stvorena da spase čoveka od svega, od psihičkih problema do raka u trećem i četvrtom stadijumu, i da za njega plate i nekoliko hiljada evra, koliko upućeni tvrde da košta. Kako se bez ikakvog dokaza tvrdi na sajtovima, u stvaranju ovog proizvoda "specijalni doprinos ima i sam Vladimir Putin", pa ne čudi što se očajni pacijenti hvataju za to kao slamku spasa.

Jedan od lekara s kojim je "Alo!" razgovarao kaže da ga pacijenti svakodnevno opsedaju pitanjima o ruskim lekovima, posebno o "imunofanu".

- To je veoma opasno jer neki od njih odustaju od hemioterapije, zračenja. Ljudi koji prodaju te lekove u Srbiji lako su uhvatljivi. Više me brinu oni koji ih švercuju iz Rusije. Mi ne znamo šta su oboleli kupili, ko im daje te injekcije, šta je u njima, da ne govorim o tome da postoji mogućnost da ugroze svoje živote odbijajući konvencionalno lečenje. Istovremeno, ta "ruska terapija" može da im izbije iz džepa i nekoliko hiljada evra - navodi naš sagovornik.

U Ministarstvu zdravlja kažu da znaju da se "ruski lek koji čine čuda" prodaje u Srbiji. Nije registrovan u ALIMS-u, dodaju nadležni, niti kao dijetetski proizvod.

- Zbog toga je u četvrtak poslata zdravstvena inspekcija na teren. Na osnovu reklama koje smo pronašli na internetu, naši inspektori su izašli na teren da provere o čemu se radi i ko to uopšte prodaje srpskim pacijentima nešto što nije provereno. Čim budemo dobili izveštaj, obavestićemo javnost - kažu u Ministarstvu zdravlja.

U Agenciji za lekove (ALIMS) kažu da "imunofan", koji se vrlo agresivno reklamira kao lek za lečenje skoro svih bolesti, uključujući i rak, nije registrovan u Srbiji.

- Ako se prodaje kod nas, to je onda na crno! Stalno nas pacijenti zovu da se raspitaju da li je taj lek u upotrebi u Srbiji i koliko je efikasan - kažu u toj instituciji.

Na sajtu na kom se reklamira ovaj proizvod ne postoji broj telefona i adresa.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online