Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 30.11.2016.
18:15
telegraf.rs, Vestionline A

Profesor Filološkog fakulteta ušao u tajnu grupu svojih studenata na Fejsbuku

Potez profesora Aleksandra Jerkova dugo će se prepričavati, jer je ulaskom u Fejsbuk grupu sigurno doprineo tome da se mnogi studenti motivišu i polože ispit - bar tako deluje nakon čitanja njihovih komentara.

facebook.com/Aleksandar Jerkov
Profesor Aleksandar Jerkov ulepšao studentima veče

Aleksandar Jerkov, profesor Beogradskog univerziteta, direktor Univerzitetske biblioteke, strah i trepet za sve studente Filološkog fakulteta koji noćima ne spavaju razmišljajući kako će položiti najteži ispit na fakultetu - Književnost 20. veka, učinio je nešto što je iznenadilo sve studente koji ga znaju.

Naime, na društvenim mrežama postoji veliki broj grupa u kojim studenti zajedničkim snagama, razmenom znanja i mišljenja pokušavaju da savladaju ovaj ispit i proniknu u sistem ocenjivanja i zahteve profesora Jerkova.

Mnogi tvrde da kada polože ovaj ispit, smatraju da su diplomirali.

Međutim, da celu situaciju studentima učini još zanimljivijom, profesor Jerkov je odlučio da otvori Fejbuk profil i učlani se u jednu od grupa, koja je tajna i u kojoj studenti jedni drugima pomažu oko polaganja ispita.

Ovako je izgledala njegova poruka:

- Dobar dan. Hvala vam što ste me primili, mogu misliti da vam nije bilo svejedno i da sada očekujete da vam ovde smetam. Ali to nije ideja. Kada sam idući za ćerkom stigao i do Fejsbuka, koji mi se ne dopada sadržinom i gomilom gluposti, a mogao bi biti i sasvim drugačije sredstvo, poželeh da sve pogledam. U ovom slučaju ne da bih vam bio neugodan, no da vidim šta biste hteli i šta vas muči. Legende iz vaših prepiski i tako posle nekog vremena stignu do mene, a do sada ih nisam personalizovao. Dakle, biću ovde samo neki trenutak i onda ću se ljubazno samoizbrisati da biste komunicirali kako vam je volja, a vi nemojte pogrešno shvatiti ovaj upad, na kome vam zahvaljujem. Inače ispit je sutra, biće i ponovo i može da odgovara svako ko se za njega spremio. Prijatno veče - stoji u Fejsbuk postu.

Kako izvor navodi, profesor je potvrdio da je to zaista bio on i objasnio zašto je to učinio:

- Ćerka mi je otvorila profil, pa sam se ja tako učlanio u jednu od Fejsbuk grupa. Nije mi cilj da uhodim studente, čuo sam ja dosta njihovih priča o meni, hteo sam da im pomognem. Na toj grupi sam odgovarao na pitanja, davao savete kako da odgovaraju na ispitu, kako da razmišljaju. Ne planiram da se zadržavam, tu meni nije mesto - rekao je profesor Jerkov i dodao da se njegov ispit, na koji mnogi kukaju kako ne mogu da ga polože, savlada za 3 do 6 meseci intenzivnog rada.

- Ko uči i radi, nema čega da se boji. Ne verujte onima koji govore kako uče više od godinu dana, a ne mogu da polože ispit. Ne govore istinu. Ja neću da pričam sutra sa profesorom književnosti, a da on nema pojma koja književna dela je pročitao, niti o čemu se tu radi. Ovaj sistem ispitivanja ću primenjivati dok god me bude služila pamet - dodao je ugledni profesor Beogradskog univerziteta.

Studenti su bili oduševljeni njegovim pojavljivanjem na Fejsbuku, pa su tako neki ostavljali komentare kako im je ulepšao veče, a neki su iskoristili priliku da postave pitanja  oko ispita. Sve u svemu, nastao je opšti haos, svi su bili uzbuđeni što je profesor napravio takav potez.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online