Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 27.10.2016.
18:03
Đ. J. - E.V. - Vesti A

Dete mrtvo, krivca još nema

Ortoped lozničke bolnice dr Dobrivoje Bojanić, koji je pod istragom zbog sumnje da je nesavesnim lečenjem izazvao smrt osmogodišnjeg dečaka iz Kozjaka kod Loznice, posle povratka s odmora ponovo radi u bolnici.

Privatna arhiva
Lekar, odgovoran za smrt Radenka Nikodinovića, vraćen na posao

Nadležni u ovoj zdravstvenoj ustanovi kažu da nemaju osnov da dr Bojaniću daju otkaz ili ga suspenduju, a roditelji nastradalog dečaka su kivni zbog ovakvog razvoja događaja.

Milan Nikodinović, otac Radenka koji je umro od sepse posle otvorenog preloma ruke, u šoku je posle saznanja da je lekar pod istragom vraćen na posao!

- Ovo nije smelo da se desi. Uzeo je odsustvo deset dana, sačekao da se prašina slegne da bi mogao da se vrati na posao - kazao je Milan.

I u lozničkoj bolnici su potvrdili da se dr Bojanić vratio sa godišnjeg odmora i da ponovo radi kao odeljenski lekar.

- Postupamo u skladu sa zakonom i zasad nema nikakvog osnova da on ne bude na poslu. Ukoliko nadležni donesu drugačiju odluku, onda će i bolnica da postupi u skladu s tom odlukom - kažu u ovoj ustanovi.

Dr Bojanić je najpre od 10. oktobra uzeo odsustvo od nedelju dana, ali se na posao vratio tek ove sedmice pošto je iskoristio i "ranije planiran godišnji odmor".

U medijima se pojavila informacija da lekar jeste vraćen na posao, ali ne na rad s pacijentima.

- On ne radi u ambulanti s pacijentima, već administrativne poslove i tako će biti sve dok se ne završe sudski procesi i istraga. Očekujemo izveštaj onih koji vode ovaj spor, pa ćemo postupiti po tom nalogu. Zasad nemam osnov da ga suspendujem, niti da mu dam otkaz - kaže dr Zoran Kovačević, vršilac dužnosti direktora lozničke bolnice.

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar izjavio je da ne sme da se ponovi tragedija kakva je smrt dečaka u Loznici. On je u Upitniku za RTS kazao da nije kraj smenama nakon što su smenjeni direktori 11 bolnica, među kojima i direktor lozničke bolnice i da je ovo prelomni trenutak za zdravstvo. Lončar je naveo da "svi moraju da se odluče da li hoće da spreče dešavanja poput onih u Loznici ili da ih prebace na polje politike". On je takođe dodao da u Loznici "nisu ispoštovane osnovne procedure" i da je to tragična opomena koja je ubrzala promene.

Lončar: Stop korupciji

Govoreći o korupciji, Lončar je naveo da je plan države odsustvo bilo kakve tolerancije prema toj pojavi, pa tako i u zdravstvu. On je dodao da ne sme da bude tajnosti, ni u vezi s tim šta je kupljeno od materijala, kao ni od koga ni koliko.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online