Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Petak 09.09.2016.
14:23
A. Ninkov - Vestionline A

Uživo iz vrtića: Vodila sam decu na adaptaciju i evo šta sam tamo videla

Biti majka dva deteta koji po prvi put kreću u vrtić nije nimalo lako. Ali koliko god teško zvučalo, vaspitačicama je tri puta teže sa njima. Evo zašto...

pixabay.com
Većina dece se smiri čim mame i tate zatvore vrata, ali ima i onih "upornih"

Rano ustajanje na koje moje ćerke nisu navikle. Inače se bude oko 9, tako da je pola osam za njih dve cik zore. Jedna iskače iz kreveta, druga plače i još bi da spava… Ova što je iskočila bi da prvo gleda crtane filmove, pa da onda doručkuje. Malena još plače i sad neće na nošu.

Mažem margarin na hleb, starija se žali da je baš sad boli stomak i da sačekam još malo, pa da je obučem.

Nekako uspevam da pijem i kafu dok ih naizmenično hranim. Onda oblačenje privodim kraju, dok jedna od njih neće da obuče te helanke jer nisu lepe, a druga bi majicu sa zekom.

Dok izađem na ulicu već sam poprilično ljuta na njih dve jer kasnimo na autobus, ali vozač je navikao i večito nam staje dok mu mašemo.

Čim se približimo ogradi vrtića malena kreće da palče, dok me starija ispituje kada ću doći po njih i koliko je to dva sata. Dok im obuvam patofne već ceo vrtić zna da smo tu, a druga deca pale sirene, valjda iz empatije, pa smo poremetili mir koji je koliko toliko vladao.

Na vratima me čeka vaspitačica i dok pokušava da mlađu otrgne sa mojih nogu kaže mi da je to normalno i da ne brinem. Zatvara vrata.

Vodim stariju do grupe za predškolsko i kažem je da je dva sata dovoljno da odem do kuće, spremim ručak i vratim se.

Vraćam se do malene grupe. Vaspitačica kaže da malo uđem. Deca me gledaju, malena je već u mom krilu i smiruje se. Čitam im knjige. Od njih 15, troje sluša, a ostali se igraju svako za svoj račun.

Jedan Uroš sedi za stolom i jeca, bliznakinje Marija i Nevena stalno pokušavaju kroz suze da objasne nešto vaspitačici, ali ih niko ne razume pa još više plaču…

Mali Vuk se igra sa dinosaurusima, a Iskru prati ekipa devojčica kojoj ona naređuje šta da rade.

Vaspitačica mora svakom od njih da posveti po malo pažnje. I nije joj lako, ali sve radi sa osmehom.

Kaže ume da bude i gore - kad svih 15 plače. Ali teši me - naviknuće se…

Kad ih izvedem iz vrtića - ponovo su "normalne", smeju se i trče niz ulicu.

Starija me pita: Mama, kad će vikend pa da ne idemo u vrtić?

Uzdišem. Pomišljam - da li se i vaspitačice isto pitaju?

POVEZANE VESTI

Nedelja 11.09.2016. 23:19
"......... Rano ustajanje na koje moje ćerke nisu navikle. Inače se bude oko 9, tako da je pola osam za njih dve cik zore. Jedna iskače iz kreveta, druga plače i još bi da spava…......"
Nedelja 11.09.2016. 23:03
"......... Rano ustajanje na koje moje ćerke nisu navikle. Inače se bude oko 9, tako da je pola osam za njih dve cik zore. Jedna iskače iz kreveta, druga plače i još bi da spava… Ova što je iskočila bi da prvo gleda crtane filmove, pa da onda doručkuje. Malena još plače i sad neće na nošu. Mažem margarin na hleb, starija se žali da je baš sad boli stomak i da sačekam još malo, pa da je obučem. Nekako uspevam da pijem i kafu dok ih naizmenično hranim. Onda oblačenje privodim kraju, dok jedna od njih neće da obuče te helanke jer nisu lepe, a druga bi majicu sa zekom........."
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online