Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 21.06.2016.
12:16
Vestionline A

"Trojka iz bloka" treću godinu zaredom u Borči

Treću godinu godinu zaredom u Borči će se šutirati trojke za pomoć socijalno ugroženim porodicama koje žive na području Gradske Opštine Palilula - u subotu 25. juna sa početkom od 18 časova karavan "Trojke iz bloka" ponovo stiže na košarkaški teren OŠ "Jovan Ristić".

trojkaizbloka.org
Trojka iz bloka i Srbi za Srbe zajedno pomažu višeedetnim poroicama u Srbiji

"Trojka iz bloka" je idejni sportsko-humanitarni projekat Humanitarne organizacije Srbi za Srbe pomoću kojeg se kroz turnire u brzom šutiranju trojki prikupljaju sredstva namenjena za pomoć socijalno ugroženim porodicama koje žive na području Srbije i regiona i broje četvoro i više dece.

Projekat je nastao 2012.godine i tokom prve četiri sezone turnir je postigao veoma zapažene rezultate širom Srbije i Republike Srpske:

- Preko 7 miliona dinara prikupljene pomoći;
- Više od 20 rekonstruisanih kupatila širom Srbije i Republike Srpske;
- Kupovina medicinskih aparata u iznosu od 828.000 dinara za porodilište u Kosovskoj Mitrovici;
- Rekonstrukcija seoske ambulante u banatskom selu Kupinik;
- Dograđena kuća jedanaestočlanoj porodici Đurić iz sela Laćarak;

Projekat "Trojka iz bloka" od prvog dana ima zvaničnu podršku Košarkaškog Saveza Srbije i dva najtrofejnija košarkaška kluba u Srbiji - Crvene Zvezde i Partizana, a krajem prošle godine podršku nam je uputio i Košarkaški Savez Republike Srpske.


Za prve četiri godine postojanja "Trojku iz bloka" podržao je veliki broj javnih ličnosti iz sveta sporta, muzike i kulture: šampion Evrope u automobilizmu Dušan Borković, košarkaši Boban Marjanović, Dejan Tomašević, Nenad Krstić, Aleksandar Smiljanić, Marko Kešelj, Branko Lazić, Luka Mitrović, Novica Veličković, košarkašica Milica Dabović, pomoćnik selektora košarkaške reprezentacije Srbije Jovica Antonić, portparol KK "Crvena Zvezda" Igor Vujičin, fudbaleri VujadinSavić, Aleksandar Jevtić, Filip Mladenović i Nemanja Milunović,odbojkaši Vasa Mijić, Andrija Gerić,Novica Bjelica,Vlado Petković, Uroš Kovačević, Aleksandar Bata Atanasijević, Nikola Rosić, Neven Majstorović, sportski novinari Slobodan Šarenac i Vladan Tegeltija, zvezde serije "Državni posao", kaskader Uroš Ćertić, glumica Mirka Vasiljević, pevačica Danica Krstić, i mnogi drugi.

U junu 2014. godine u Borči smo šutirali trojke za pomoć porodicama u poplavljenim područjima, sredstva prikupljena na prošlogodišnjem turniru upotrebili smo za izgradnju kupatila šestočlanoj porodici Makrenić sa Ovčanskog puta, a ovog puta okupljamo se oko plemenite misije rekonstrukcije kupatila sedmočlanoj porodici Živković iz Padinske Skele.

Druženje, promocija sporta i humanosti i pomoć ugroženima su jasni i, nadamo se, zajednički 
ciljevi svih nas, te pozivamo sve predstavnike medija da u subotu, 25. juna od 18 sati na terenu OŠ "Jovan Ristić" svojim prisustvom podrže ovu sportsko-humanitarnu manifestaciju, a sve u korist porodica kojima je pomoć neophodna.Učešće na turniru plaća se 300 dinara, a sav prihod od učešća, pojedinačnih donacija i sponzorstava biće namenjen za rekonstrukciju
kupatila sedmočlanoj porodici Živković iz Padinske Skele.


DECA SU NAŠA BUDUĆNOST!

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Ovde stanuju ljubav i deca
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online