Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 25.05.2016.
19:16
J. L. Petković - Vesti A

Glas poznatih da bebe čuju

Na nekoliko sati loši odnosi su stavljeni po strani i humanost je ujedinila Srbiju. Politički protivnici stali su rame uz rame, estradne zvezde zakopale "ratne sekire" i uspeli neverovatnu stvar, da u Teletonu u organizaciji RTS-a i "Blica" sakupe novac za opremanje 56 porodilišta neophodnim aparatima za dijagnostiku sluha novorođenčadi.

B. Sarić/RTS
Pobedila humanost: Akciju su podržali i ljuti politički protivnici

U program koji se uživo emitovao iz studija Javnog servisa Srbije, javilo se više od 10.000 građana, a poslato je oko 50.000 poruka za pomoć. Humanitarni kontakt šou-program završen je pesmom "Ovo je Srbija", a urednik akcije "Srce za decu" Velimir Petrović je saopštio: "Humanost i Srbija pobedili!"

Nekima je bilo interesantno da čuju najveća imena sporta, srpske glume i muzike, a mnogima u prilikama iščekivanja konstitusianja nove Vlade Srbije, da vide ljute političke protivnike kako su konačno našli način da prevaziđu razmirice, i ujedine se oko cilja koji je svakako viši i značajniji od međusobnog spočitavanja krivice.

Tako su se zajedno za telefonskim linijama Teletona našla dva bivša predsednika Demokratske stranke Boris Tadić, Dragan Đilas i sadašnji Bojan Pajtić, koji je poručio da nas "humanost može naučiti solidarnosti".

Još zanimljivije je bilo kada se gradonačelnik Beograda Siniša Mali, član Srpske napredne stranke našao za stolom sa osobama sa kojima članovi njegove partije nisu propustili da se zamere: zaštitnikom građana Sašom Jankovićem i predsednicom Demokratske stranke Srbije Sandom Rašković-Ivić.

- Akcija vraća nadu da ujedinjeni oko značajnih stvari možemo mnogo toga da uradimo - objasnila je Sanda Rašković-Ivić.

Janković je kazao da mu je "osmeh na licu jer je polovina poziva bila od dece". Mnogi su gledali i kako će se Mali pozdraviti sa socijalistom, ministrom Aleksandrom Antićem sa kojim se takođe našao u jednom trenutku istovremeno za telefonima.

- Treba deci stvoriti sliku koliko je važno da budemo humani - poručio je Antić.

Povernika za informacije od javnog značaja Rodoljuba Šabića je fasciniralo što ga je pozvao veliki broj penzionera, koji su i pored skromnih primanja želeli da budu humani.

- Solidarnosti ima, zovu i roditelji i deca - kazao je Saša Radulović, lider Pokreta Dosta je bilo i opozicije, koji se takođe našao za stolom sa predstavnicima stranaka na vlasti.

Gledaocima su se javljali i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, koji je objasnio da će ako svako porodilište dobije aparat, za 3.000 dece bi se na vreme otkrili problemi sa sluhom.

- Humanitarne akcije podižu našu solidarnost i humanost, ponosna sam na mlade ljude - poručila je ministarka Jadranka Joksimović, dok je njena stranačka koleginica Maja Gojković dodala da "deca treba brige da ostave odraslim, treba da imaju šansu za zdrav život".

Ispred SNS-a je bio i bivši ministar odbrane Bratislav Gašić koji je zaključio da je veče Teletrona pokazalo "da Srbija može sve".

Tozovac i Bisera zapevali

Pozivu su se odazvali i glumice Danica Maksimović, Jelena Jovičić, Mina Lazarević, glumci Lazar Ristovski, Petar Benčina, pevači Svetlana Ceca Ražnatović, Snežana Đurišić, Merima Njegomir, Ana Bekuta, Ivana Peters, ena Kovačević, Maja Odžaklijevska, Goca Tržan, Leontina, Nele Karajlić, Radiša Urošević, Aca Ilić, Bane Mojićević i mnogi drugi. Najveće oduševljenje nastalo je kada su se na sceni pojavili i zapevali Bisera Veletanić i Predrag Živković Tozovac.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online