Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 26.10.2015.
21:31
J. Vuksanović A

Baka maratonac

U Njujorku je ova Beograđanka trčala devet puta, a poslednji put je učestvovala u maratonu 2009. godine. I tu ne bi bilo ništa čudno da baka Angelina Anđelić nema punih 79 godina. Ova učiteljica u penziji i danas redovno učestvuje u maratonskim trkama.

Angelina Anđelić sa nagrada

Kad je napunila 55 godina, Angelina je rešila da izabere hobi kojim će se baviti. Počela je da trči u Čuburskom parku na 100 metara da bi se osmelila i da se okuša na maratonima od Rima i Londona do Njujorka.

Učestvujući na jednom maratonu koji je vremenski ograničen zamolila je organizatore da joj ipak dopuste da završi trku. Tako je Angelina postala maratonac, ali i počela da putuje na trke širom sveta.

- Neki čak i ne veruju da sam baka. Mislim da od mene očekuju da sedim kod kuće i pletem - smeje se Angelina.
Navodi da joj uopšte ne smeta što je starija od ostalih učesnika i da pamti vrlo lepa druženja, i da će joj to ostati najviše u sećanju.

Ova baka koja u svojoj kolekciji poseduje čak 35 pehara, a diplome i medalje nije prebrojala. Učestvovala je na 17 ultramaratona od po 24 sata, na kojima je prosečno istrčavala preko 100 kilometara.

Na pitanje koja je njena najveće dostignuće ona navodi da je njena najveća nagrada da pređe samu sebe.
- Cilj mi nikada nije pobeda već da završim maraton - ističe Angelina.

Zdrava hrana

- Tajna mog upeha i izdržljivosti jeste što svakog dana dugo šetam, a nekada pređem i 10 kilometara. Zdravo se hranim, za doručak spremam žitarice i šejkove od algi, a koristim i posebnu vrstu brašna.

Ova baka vodi računa i o svojoj ishrani. Već 30 godina ne jede meso i molitve i meditacije imale su veliki uticaj u održavanju pozitivnih misli i zdravog života. Dan započinje laganim vežbama, nakon kojih sledi doručak, pa trčanje. Navodi da retko kada ima vremena da trči svaki dan i da joj to obaveze ne dozvoljavaju.

- Najviše sam istrčala 111 kilometra. Unuka mi je nakon poslednjeg ultramaratona u šali rekla da sam je osramotila jer sam istrčala samo 92, dok sam prošle godine uspela da savladam 102 kilometra.

Navodi i da trčanje mnogo utiče na njen duh i da je mnogo održava.
- Govorim svima da telo zarđa ako samo sediš i ne pokrećeš ga. Kad se posle trčanja istuširam, nekako kao da se oslobodim svih toksina - kaže Angelina koja se nada da će trčati još dugo.

- Ne postoji ništa tako lepo kao kada vam vetar udara u lice, a adrenalin vam struji telom, osećaj je izvanredan. Nadam se da ću trčati i u 100. godini!

Smatra da čovek prvo treba da se okrene sebi i unutrašnjem biću, i da će naći upravo ono što voli, a da za to nikada nije kasno.
- Kada trčim ne mislim na probleme, jednostavno se prepustim tome. Sigurna sam da zbog toga i ostvarujem rezultate.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online