Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 11.02.2019.
13:04
B. Paunović - Vestionline A

Incident u Splitu iz ugla trojice Zvezdinih vaterpolista

Dušan Vasić, Miloš Maksimović i golman Aleksandro Kralj potvrđuju da je povod za razularenost lokalnih huligana bilo klupsko obeležje "crveno-belih" koje su uočili.

B. Paunović
S pres-konferencije u Zvezdinim prostorijama

Vaterpolo klub Crvena zvezda je održao pres-konferenciju zbog nemilih događaja u Splitu, gde je grupa lokalnih huligana napala igrače "crveno-belih" uoči utakmice s Mornarom u regionalnoj ligi, koja zato nije ni odigrana.

Zvezdini vaterpolisti su se vratili u Beograd, a pred novinarima su govorili o viđenju incidenta iz svog ugla.

Dušan Vasić, koji je u prvoj polovini 2017. bio igrač splitskog Jadrana, rekao je:

- Šetali smo rivom koja je bila prepuna sveta. U jednom kafiću smo naišli na slobodan sto. Seli smo. Shvatili smo da nas konobari gledaju na neki čudan način. Jedan od njih je pitao našeg golmana Kralja šta to ima na majici, misleći da klupski grb, a on mu je odgovorio da je došao da igra utakmicu. Konobar mu je preteći rekao da se ne smejemo i da je ovo ozbiljna stvar. Nije nas uslužio. Odlučili smo da promenimo lokal, ali nismo mogli to da shvatimo kao provokaciju. Seli smo u lokal pored. Posle 20-30 minuta su nasrnuli na nas maskirani momci, huligani. Maksimoviću i meni su prišli s leđa i udarali su nas tupim predmetima.

Vasić je istakao da je bio zaprepašćen događajem jer je, igrajući u Splitu, imao samo reči hvale za tajn hrvatski grad.

- Kralj je kucao poruku i nije video da mu prilaze i dobio je udarac po nosu. Ja nisam imao nikakva obeležja, a Kralj i Maksimović su bili u trenerkama kluba i mislim da su im oni bili interesantniji. Spas smo našli u moru. Momci koji su navijali gađali su nas u moru kamenicama, jedan je drzao i nož i štanglu. Ja sam najbolje prošao u celoj situaciji. Ljudi koji su bili očevici, niko nije pružio ruku niti pitao da li treba pomoć. Posle desetak minuta sam se vratio u kafić jer su mi ostali jakna i telefon, i niko nije pitao da li nešto treba. Ja sam prvi otišao u hotel, Maksimović je pronašao prevoz i došao je kasnije.

Miloš Maksimović prenosi svoju sliku.

- Ni nakraj pameti nam nije bilo da provociramo. Došli smo da popijemo kafu pre ručka. Kad je nastao metež, istrčao sam iz kafića. U obližnjem restoranu sam zamolio osoblje da mi pozovu taksi, ali oni to nisu učinili. Srećom, taksi je naišao. 

Aleksandro Kralj, koji je na video-snimcima zabeležen da je od huliganske obesti utekao u morsku vodu, kazao je:

- Nosio sam dugačku jaknu. Nisam je zakopčao pa je konobar verovatno primetio Zvezdin grb. Pitao je o čemu se radi. Preteći mi je kazao da brzo popijem kafu, a ja sam se nasmejao misleći da je šala. Bio je ozbiljan pa smo prešli u drugi kafić. Kad je nastala gužva, jaknu su mi skinuli. Rekli su mi da skidam sve sa sebe ali ja to nisam dao. Gde god da sam krenuo, oni su bili kod mene, udarali su me, a jedan momak je krenuo nožem na mene. Posečen sam. Jedino rešenje koje sam imao je da uđem u vodu. I policija mi je rekla da je to bio dobar potez. Ali tek tad je krenuo haos. Gađali su me kamenicama i govorili su "ubij četnika". Na rivi se bilo okupilo mnogo ljudi. Nisu mi pomogli i to me je najviše povredilo. Deset minuta sam bio u vodi. Hteo sam da izvučem živu glavu. Mislio sam na ženu i dete. Ne znam šta bi bilo da nisam ušao u vodu. Hvala splitskoj policiji. Kažu da su uhvaćeni napadači.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online