Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 28.07.2018.
17:56
Vestionline, b92.net A

Šapić: Da ukalkulišemo suđenje za Španiju, ali će više zavisiti od nas

Aleksandar Šapić, jedan od najboljih vaterpolista svih vremena, rekao je da će mnogo zavisiti od Srbije u finalu Evropskog prvenstva u Barseloni.

EPA/SASA STANKOVIC
Aleksandar Šapić, bivši reprezentativac

Šapić je u najavi finala sa selekcijom Španije (od 22.15) istakao domaćin može da bude izuzetno neugodan protivnik.

- Najviše će se pitati Srbija, ali ne bih potcenjivao Španiju. Do finala se ne dolazi samo od sebe, posebno jer su dobili Italiju u polufinalu. Nisam gledao tu utakmicu, ali tvrdim da su Italijani pokazali najviše na ovom šampionatu. Bili su superiorni, posebno protiv Rusije koju su savladali 11:1, tako da nije slučajno što su ih Španci pobedili - rekao je Šapić.

Predsednik novoformiranog Srpskog patriotskog saveza ukratko je opisao našeg večerašnjeg protivnika.

- Ono što ih karakteriše i ovu ekipu, ka oi prethodne generacije, to je motivacioni momenat. Kada dođu u priliku da igraju velike utakmice i osvoje nešto, sposobni su da se dodatno motivišu i daju 10-20 % više nego inače. Sada im se poklopilo u Barseloni i sigurno je da srpski reprezentativci znaju da moraju maksimalno da im priđu.

Zbog toga je potrebno da "Delfini" budu na prepoznatljivom nivou jer imaju mnogo više iskustva.

- Potrebno je da igrači Dejana Savića budu bolji u napadu i daju golove iz igre. Mnogo će više zavisiti od Srbije, ali ne treba potcenjivati ni Španiju. Iskustvo može da bude naša velika prednost. Naših pet glavnih igrača imaju veliko iskustvo, već više od 10 godina su u nacionalnom timu i igrali su mnogo ovakvih utakmica. To će mnogo značiti na startu, posebno ako budemo uspeli da se odlepimo u prve dve četvrtine, mislim da ćemo rutinski završiti meč. Ako im dozvolimo da Španci uvedu duel u neizvesnu završnicu, biće mnogo teže jer će ih onda nositi i publika.

Mnogo će zavisiti i od sudijskog kriterijuma…

- Sigurno neće biti, pošto su naša i hrvatska igra slične, sa mnogo kontakta, dok Španci igraju na kontranapade. Očekujem suđenje u njihovu korist, to će biti normalno, ali ne u tolikoj meri zbog različitog stila. Naši igrači ih sigurno znaju bolje nego ja i to suđenje moramo da ukalkulišemo na startu.

Reprezentativni uspesi velika su suprotnost stanju u klupskom vaterpolu, za razliku od na primer Mađarske, koja mnogo ulaže u ovaj sport.

- Mađarska ima ozbiljnu organizaciju, sistem koji ne zavisi samo od rezultata, kao i ljude koji se bave vaterpolom. Da oni imaju rezultate kao što ih mi imamo u poslednjih 10 godina, mislim da bi to bilo na još višem nivou. Ne bavim se vaterpolom, niti mogu da pričam o tome, već je to tema za ljude koji vode ovaj sport kod nas - zaključio je Šapić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online