Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 26.07.2018.
16:56
Vestionline A

Balkanski klasik: Srbija i Hrvatska u borbi za novo veliko finale

Od 20 časova i 30 minuta u Barseloni na programu je novi balkanski vaterpolo klasik za plasman u veliko finale Evropskog prvenstva između Srbije i Hrvatske.

EPA/Tibor Illyes
Velika borba za finale

"Delfini" se nalaze u pohodu na četvrto uzastopno zlato na Starom kontinentu, a u dosadašnjem izdanju turnira zabeležili su sve četiri pobede.

Momci Dejana Savića su najpre porazili Rumuniju (11:5), Rusiju (11:9) i Slovačku (13:5) za prvo mesto u grupi i direktan plasman u četvrtinu finala.

Usledio je okršaj sa večitim rivalom Mađarskom, ali podmlađena selekcija naših severnih suseda nije imala gotovo nikakve šanse (8:5).

Iako je naš selektor nekoliko puta isticao da su sva takmičenja do Olimpijskih igara u Tokiju 2020. samo "usputne stanice", nema sumnje da će vaterpolisti dati sve za novu pobedu i korak bliže novom zlatu, istakavši pred prvenstvo, kroz šalu, da se nada da uspeh hrvatskih fudbalera na Mundijalu neće poput "virusa" preći i na vaterpoliste, odnosno biti ima svojevrsni vetar u leđa.

- Protiv Mađara smo bili izuzetni u odbrani, što je rezultat ubrzo i pokazao. Ipak, potom su presingom uspeli da na dekocentrišu, da nas umore i dovedu nas do toga da imamo nešto lošiji procenat realizacije sa igračem više. To moramo da ispravimo protiv Hrvatske - rekao je Savić.

Biće ovo 25. međusobni susret aktuelnog olimpijskog i svetskog prvaka, a Srbija vodi sa 13:10 u pobedama, uz jedan remi. Upravo je svetska titula jedini veliki trofej koji Srbija nema u svom vlasništvu u ovom trenutku.

S druge strane, Hrvatska je bila bolja u prvom meču 2008, odnosno prošle godine u polufinalu Svetkog prvenstva, a slavila je i na poslednja dva susreta u Evropa Kupu u Splitu i Rijeci.

- Ne treba da se obaziremo na susret sa Mađarima, iako je to na momente moćno izgledalo, čeka nas veliki posao u polufinalu. Zato zaboravljamo Mađare i gledamo Hrvate. Oni su ekipa koja uz nas stalno stiže do postolja. Svetski su prvaci, favoriti su uvek na takmičenju i znamo kakav im je kvalitet, ali i oni znaju nas, tako da većih iznenađenja neće biti - rekao je naš kapiten Filip Filipović.

Selektor Hrvatske Ivica Tucak najavio je meč veoma prosto – kao okršaj dve najbolje selekcije sveta.

- Uz dužno poštovanje i bez potcenjivanja ostalih, smatram da su Srbija i Hrvatska trenutno najbolje svetske reprezentacije. Obeležile su poslednjih osam-devet godina u vaterpolu. Srbiju uvažavamo, ali je se ne bojimo. Verujem da ćemo ponovno pobediti i da ćemo izboriti finale Evropskog prvenstva - rekao je Tucak.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online