Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 26.11.2017.
13:13
Tanjug A

Savić ocenio sezonu: Bronza, znači trojka

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić, godinom u kojoj je odbranjen trofej Svetske lige i osvojena Univerzijada, uz bronzu na Svetskom prvenstvu, nije bio u potpunosti zadovoljan jer smatra da je izostao uspeh iz Budimpešte, ali i poručuje da bi baš lekcija iz Mađarske mogla da bude od velike koristi za njegov tim.

VSS
Dejan Savić saje savete "delfinima"

U izjavi Tanjugu istakao da je svesan da se od njegove selekcije očekuju samo zlatne medalje i da zato ostaje mali žal zbog poraza od Hrvatske u polufinalu SP.
"Kako bih ocenio ovu godinu? Bronzanom. Dao bih trojku - odsečno i pravo u metu odgovorio je Savić aludirajući na treće mesto.

On je "pecnuo" protivnike rečima da su i drugi pokazali da znaju da igraju vaterpolo, nakon što je Srbija posle četiri godine ostala bez zlata na velikim takmičenjima.

- Glupo je reći da je 2017. bila neuspešna jer smo osvojili zlato u Svetskoj ligi i na Univerzijadi, ali je najveće takmičenje obeležilo godinu, odnosno poraz od Hrvatske, a ne bronza. To je u suštini ono što smo i znali, da reprezentacija Srbije, bez lažne skromnosti, uvek mora da ide na prvo mesto. Sa drugog aspekta takav rezultat je možda i dobro došao, da se osvestimo i pokažemo drugima da oni znaju i mogu da igraju vaterpolo.

Na uspeh Hrvatske i euforiju posle zlata i trijumfa nad olimpijskim i evropskim prvakom u Budimpešti, Savić ima kratku poruku komšijama:

- Euforija može da bude stanje privida.

Savić, ipak, ne misli da je reprezentaticija Srbije nedodirljiva.

- Ne bih mogao da kažem da smo najbolji, iako rezultatski jesmo. Zanimljiva je baš priča oko Hrvatske, protiv njih uglavnom igramo sva finala, u našim duelima pobednik nosi sve, kao u pesmi mužicke grupe "ABA". U novom olimpijskom ciklusu stanje stvari mora da dođe na nultu tačku i da se krene ispočetka, a ne da se bude pod raznim pritiscima. Mi sami sebi stvaramo najveći pritisak i to je najgore što naš očekuje.

Selektor, iznenađujuće, otkriva da je iza "delfina" težak period.

- Prebrodili smo ozbiljnu rezultatsku krizu, iako se to obično misli za ekipe koje ništa ne osvoje, a mi smo kontradiktorno tome.Igrači su pokazali da se vode i nastupaju protiv logike, pa zato 2017. u psihološkom smislu može da bude uspešna.

U novoj godini glavni cilj biće četvrto zlato u nizu na kontinentalnom šampionatu koje se održava u Barseloni.

- Očekuje nas nova Evroliga, cilj je da se što se više puta okuplja reprezentacija i to takmičenje će uz Svetsku ligu da bude priprema za Evropsko prenstvo. EP je najbitnije, posebno što će biti kvalifikacije za ostala takmičenja i pre toga nećemo juriti velike rezultate. Ipak, Srbija po tradiciji, vokaciji i trenutnom stanju mora i treba da ide po medalju.

Za kraj, Savić poručuje da ne namerava da uspehe proslavlja skakanjem u bazen, pa ni u slučaju odbrane zlata na Olimpijskim igrama u Tokiju.

- Čovek sam koji ispunjava obećanja, a to ne bih mogao. Ne verujem da će se to ikada desiti - zaključio je on.
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online