Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 02.08.2017.
13:53
Tanjug A

Savić o privlačenju sponzora u Zvezdu: Jedino da smršam i ugradim silikone

Najbolji vaterpolo trener na svetu Dejan Savić posle dve godine vratio se i zvanično na klupu Crvene zvezde i poručio da se raduje što će ponovo raditi u klubu za koji je emotivno vezan, koji ga poznaje i koji on odlično poznaje.

SD Crvena zvezda
Dejan Savić na promociji u Crvenoj zvezdi

- Kao što svaki igrač mora da trenira, tako i svaki trener mora da trenira. To mi je nedostajalo i vraćam se u klub koji me poznaje i koji poznajem i na taj način želim da obostrano funkcionišemo - rekao je Savić Tanjugu posle zvanicne promocije u Sportskom društvu Crvena zvezda.

Na pitanje da li već postoje planovi za narednu sezonu Savić je rekao:

- Plan postoji. Rano je da se prave ciljevi pošto se ništa ne zna, od samog prvenstva i Jadranske lige, pa dalje. Plan je, pre svega, da se stabilizuje rad sa mlađim kategorijama, da se generacijski isprati određeni deo momaka, da se štručni štabovi stave u funkcionalno stanje kluba, a sve ostalo u suštini zavisi od organizacije - jasan je Savić.

On je prethodno na konferenciji za medije objasnio da praktično nije ni odlazio iz Zvezde jer je pre dve godine, kada je napustio klub, osnovni motiv bio da se maksimalno posveti radu sa reprezentacijom sa ciljem da se osvoji olimpijski zlato u Riju de Žaneiru.

- Rekao sam da će osvajanje zlata u Riju debelo da košta srpske klubove i vaterpolo. Lepo je kada te hvale, ali kada to rade previše onda treba da se zapitaš da li je to dobro. U mladosti sam mnogo voleo da zagorčavam život svima, pogotovo svojim roditeljima, a sada najviše volim da zagorčavam samom sebi - rekao je Savić sa jasnom aluzijom na sve probleme koji ga čekaju u Crvenoj zvezdi.

Na konstataciju novinara da bi on svojim imenom mogao da privuče sponzore Savić je u svom stilu rekao:

- Jedino da smršam i ugradim silikone.

Predsednik VK Crvena zvezda Viktor Jelenić je rekao da je presrećan zbog povratka Savića i da bi svi želeli da nastave tamo gde su stali, pošto je sa njima Zvezda bila prvak Evrope 2013, osvojila Superkup Evrope i dve domaće duple krune.

- U poslednje tri sezone borili smo se sa svakakvim problemima, ali to je sve normalno i mislim da je sada vreme za novi početak, u interesu Zvezde i srpskog vaterpola. Da bismo održali kontinuitet medalja potrebni su nam jaki klubovi. Zato je naša želja da opet dovodimo naše najbolje igrače u Srbiju i da osvajamo evro trofeje.

Prema njegovim rečima, sada nije 2012. godina kada su u Zvezdi bili Andrija Prlainović, Denis Šefik, Nikola Rađen i drugi veliki igrači.

- Mi smo osvojili Ligu šampiona sa budžetom od 550.000 evra, što je minimum u istoriji, a sada se na F6 ide sa milion. Sa budžetom do 300.000 može nešto da se proba na evro sceni, da dovedemo četiri-pet vrhunskih igrača. Jedan takav u Pro Reku zarađuje 130.000 ili 140.000 evra. To je za druge sportove malo, a za naše puno - rekao je Jelenić i ocenio da Zvezda i dalje ima veliki problem sa terminima u bazenima, da ima tretman kao amaterski klubovi, dok po njegovim rečima Partizan, Šabac, Radnički, Subotica i Niš takvih problema nemaju.

Jelenić je rekao i da je Zvezda mogla i prethodne tri godine da osvaja titule, ali nije cilj da obećava igračima jedno, a posle ih "prevari" i da bi u tom slučaju imala pola miliona evra duga, a da je dug sada "samo" 180.000 evra.

- Tako stvari kod nas funkcionišu, verujte mi, mi još dugujemo Saviću za prošli mandat, a sramota je za koliko je malo para radio, imajući u vidu da on može da bira klub ili reprezentaciju na svetu.

Generalni sekretar Sportskog društva Igor Milojević istakao je da, uprkos svemu, vidi svetlu budućnost kluba i citirao predsednika Skupštine Petra Škundrića, koji je nedavno rekao da klub čine ljudi, vrline, ljubav i entuzijazam.

- Imamo sve, a nadam se da će doći i novac. Trenutno treniramo na bazenu "Gale Muškatirović", baza nam je Zavod za sport, a milsim da ćemo i utakmica igrati na Dorćolu - poručio je Milojević.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online