Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 24.06.2017.
18:29 >> 21:42h
Vestionline A

Triler Srbiji: "Delfini" posle peteraca u finalu Svetske lige

Da se zna ko je vladar planete! Srbija se plasirala u finale Svetske lige pošto je u triler meču tek posle petaraca uspela da pobedi SAD - 13:11. Posle 32 minuta bilo je 8:8. Protivnik četi Dejana Savića u borbi za odbranu krune u ovom takmičenju biće Italija, koja je, takođe, posle peteraca bila bolja od Hrvatske - 9:7.

waterpoloserbia.org
U napad na novu krunu: Vaterpolisti Srbije teže nego što se očekivalo slomili Amerikance

Umalo senzacija u bazenu, ali... Uspeli su srpski "delfini" da na jedvite jade stignu do finala. U rulet seriji, ruka nije zadrhtala Filipoviću, Prlainoviću, Aleksiću, Subotiću i na kraju Ćuku, dok je Marko Vavić promašio jedini kod Amera, u četvrtoj seriji, kada je Mitrović bio uspešniji.

Mučila se Srbija ceo meč, loše je bila realizacija igrača više. Osim vođstva od 2:0, u većem delu meča su Ameri vodili. Filipović je u finišu preokrenuo rezultat, poveli smo 8:7, ali su izabranici Dejana Udovičića izborili peterce. U poslednjoj sekundi meča, Aleksić je sa centra postigao gol, ali on nije priznat iako je Mitrović signalizirao da je dirao loptu.

Kod Srbije, po dva gola postigli su Prlainović i Aleksić, dok se se jednom u listu strelaca upisali Pijetlović, Filipović, Mitrović i Viktor Rašović, U prvom poluvremenu na golu je bio Gojko Pijetlović, koga je u nastavku zamenio Branislav Mitrović.

Prvi finalista je Italija, koja je pobedila Hrvatsku - 9:7 posle peteraca. Finale se igra u nedelju od 15 časova. Za treće mesto, sat i po ranije igraju SAD i Hrvatska.

PROČITAJTE TOK MEČA!

PETERCI - Filipović prezican - 1:0, Boven izjednačuje - 1:1, Prlainović siguran - 2:1, Rols - 2:2, Aleksić pogađa - 3:2, De Trejn - 3:3, Subotić - 4:3, Vavić, Pijetlović brani. Srbija ima meč loptu. Ćuk precizan, Srbija je u finalu!!!

32. minut - Stativa Prlainovića, poslednji napad imaju Ameri. Gotovo je, igraće se peterci. Zanimljivo, sva četiri meča u subotu rešena su petercima. Drama u finišu, Aleksić je šutirao sa centra, lopta je ušla u mrežu, ali nikog nije udarila, iako je Mitrović signalizirao sudiji. Ipak, kraj, peterci!!!
29. minut - Danstejn postiže gol, Ameri se ne daju - 8:8. Drama u finišu.
28. minut - Goool, Filipović, konačno Srbija vodi 8:7.
27. minut - Prlainović donosi novo izjednačenje - 7:7.
26. minut - Ameri opet vode - 7:6.
25. minut - Viktor Rašović konačno donosi izjednačenje Srbiji.
ČETVRTA ČETVRTINA
24. minut - Pred poslednju četvrtinu, Ameri vode 6:5.
22. minut - Pijetlović konačno postiže gol - 6:5.
21. minut - Boven postiže gol sa igačem više - 6:4.
20. minut - Gol Prlainovića, Srbija u igri - 5:4.
19. minut - Amerikanci vode 5:3, strelac je Rols.
17. minut - Branislav Mitrović na golu Srbije umesto Gojka Pijetlovića.
TREĆA ČETVRTINA
16. minut - Milan Aleksić postiže drugi gol na meču - 4:3. Gotova je druga četvrtina, 4:3 za Amere. Vatreomet golova u drugih osam minuta.
14. minut - Hoer postiže novi gol, vode Amerikanci 4:2.
13. minut - Preokret, De Trejn postiže i treći gol za Amere, koj vode 3:2.
12. minut - Helok izjednačuje - 2:2.
10. minut - Stefan Mitrović postiže i drugi gol - 0:2. Probudili se "delfini". Lep gol Boumena, prvi put je savladan Pijetlović - 1:2.
9. minut - Milan Aleksić postiže prvi gol na meču - 0:1.
DRUGA ČETVRTINA
8. minut - Neverovatno, ali bez golova u prvoj četvrtini, ispromašivala se Srbija. Četiri puta nije iskoristila igrača više, tri stative, odlični golman Beron.
6. minut - I na drugoj strani odličan je Gojko Pijetlović. Golmani su obeležili dosadašnji tok meča.
5. minut - Golman Amera Baron odličan na startu meča.
3. minut - Gojko Pijetlović skida zicer Amerima sa igračem više. Nema golova još uvek. Srbija ne koristi dva igrače više.
1. minut - Utakmica je počela.

SRBIJA: G. Pijetlović, Subotić, V. Rašović 1, Ćuk, D. Pijetlović 1, Ubović, Aleksić 2, Drašović, Filipović 1, Prlainović 2, S. MItrović 1, B. Mitrović. Selektor: Dejan Savić.

SAD: Beron, Hoer 1, De Trejn 1, Obert, Halok 1, Vavić, Danstejn 2, Karnigla, Boven 2, Ramirez, Rols 1, Irving, Holand. Selektor: Dejan Udovičić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online