Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 04.11.2016.
11:45
P. Živković - Vesti A

Legendarni golman Denis Šefik najavio u "Vestima": Biću trener u Arabiji

Želim da proširim srpske kvalitete i na drugu državu, da ih naučim kako da rade, a da posle mene ode još neko od naših trenera i igrača.

M. Karović - Vesti
Denis Šefik u "Vestima"

Još jedan dragi gost u poseti redakciji "Vesti". Denis Šefik, jedan od najboljih golmana u istoriji vaterpola - i dalje je željan igre. Trening i utakmice mu pričinjavaju zadovoljstvo. Iako je u septembru proslavio 40. rođendan, nekadašnji srpski reprezentativac došao je da podeli informaciju o izazovima koji ga očekuju u narednom periodu.

Vasović: Treba
da radi u Savezu

Slušao je Jugoslav Vasović svog prijatelja prilikom zajedničke posete "Vestima" i na kraju jasno poručio kakva Savez ima očekivanja od Šefika.
- Već duže vreme pokušavamo da se dogovorimo sa Denisom. Ideja je da počne da radi sa golmanima i da prenese na mlade ono što zna, a zna mnogo. Međutim, on i dalje misli da će braniti još desetak godina, pa čekamo da se pomiri sa činjenicom da to ne može večno da traje - rekao je Vasović.

- Za nekoliko dana idem u Saudijsku Arabiju - otkriva Šefik. - Destinacija je grad Damam, koji se nalazi tačno preko puta Bahreina. Veza je zajednički prijatelj, moj i od Jugoslava Vasovića. Već sam bio tamo, pa otprilike znam kakvi me uslovi očekuju i šta se od mene traži.

Šefik želi i dalje da brani, ali će bogato iskustvo stečeno tokom karijere, prenositi i kao trener.

- Želim da proširim srpske kvalitete i na drugu državu. Ideja je da oni nauče, a da posle mene ode još neko od domaćih trenera i igrača. Istina, Saudijska Arabija ima iskustva u radu sa našim ljudima. Vladimir Vujasinović je radio tamo, a sadašnji predsednik VSS-a Milorad Krivokapić bio je selektor. Ostajem sigurno dva meseca, treba poboljšati kvalitet da bismo imali prostor za dalje.

Šefik uverava da naši igrači i treneri imaju odličan status u Sadijskoj Arabiji.

- Oduševljeni su kad čuju da dolaziš iz Srbije. Znaju sve o vaterpolu, gledaju vas kao bogove, i prosto morate da ih ne razočarate u bilo kom smislu. Zbog tih očekivanja nekad posao može da bude i teži. Imaju dobar budžet, očekuju vremenom da će biti bolji.

Naravno, Šefik pomno prati situaciju u srpskom vaterpolu.

- Klubovi nam propadaju, to nije dobro. Nema ni interesovanja kada u našim ekipama nema reprezentativaca. Kada sam branio u Zvezdi, dok su igrali Prlainović, Pijetlović, Rađen i ostali, moj sin je dovodio celu školu na utakmice. Sada niko neće da ide, moramo nešto brzo da promenimo - poručio je Denis Šefik.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online